Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SD-u Stjepan Radić

Studenti pokazali kako prizemljiti jaje s 15 metara bez da se razbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ocjene su se osim za uspješno obavljen zadatak dobivale i za kreativnost, a najbolji su osvojili skok padobranom.

Na pitanje kako baciti jaje s 15 metara bez da se ošteti pokušalo je odgovoriti 12 timova u natjecanju Red Bull Gravity Challange.

Pročitajte i ovo Ilustracija svjetski popularna platforma TikTok izazovi kobni i za djecu u Hrvatskoj: Režu si dijelove tijela, piju tablete, objavljuju kompromitirajuće snimke Ilustracija Ignoriraju upozorenja Novi opasni izazov na društvenim mrežama: "To može izravno dovesti do gubitka svijesti ili zatajenja srca"

Naime, timovi sa po tri natjecatelja morali su osmisliti što inovativniju i uspješniju letjelicu koja će prizemljiti jaje s 15 metara visoke platforme. Neobične sprave letjele su sinoć u Studentskom domu Stjepan Radić, manje ili više uspješno, neke su završile u publici, a najbolja je bila ekipa pod nazivom 'Utičnica Mislav'.

'Nismo očekivali da ćemo pobijediti, nismo čak niti isprobali radi li letjelica prije natjecanja ', rekli su Bruno Gavranović, Filip Stivičić i Ivan Indir, studenti FER-a koji su najuspješnije prizemljili jaje, ali i scenskim nastupom osvojili žiri te tako osvojili skok s padobranom.

VIDEO Možda ste cijelo vrijeme pogrešno pekli jaje?!

Ocjene su se osim za uspješno obavljen zadatak dobivale i za kratku izvedbu kojom su sudionici trebali uvjeriti tročlani žiri da upravo oni trebaju osvojiti najviše bodova.

'Najmanje nam je bilo važno hoće li se jaje razbiti ili ne, poanta cijelog natjecanja je u atmosferi. Pobijedila je ekipa koja je bila najkreativnija i najzabavnija,' objasnio je Ivan Šarić, jedan od članova žirija. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene