Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjakinja za komunikaciju dr.sc. Gabrijela Kišiček

''Hillary Clinton očito je trebala skupiti hrabrost za svoj govor''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Dnevnik.hr analizirala je govor Hillary Clinton nakon poraza na izborima.

'Važno je istaknuti kako je Hillary Clinton pomno birala riječi, te nije mogla prikriti emocije razočarenja i tuge tijekom svog govora za kojeg je očigledno trebala skupljati hrabrost kako bi nastupila javno, te zadržati dostojanstvo, na taj način prihvatiti poraz te čestitati svom protukandidatu', istaknula je stručnjakinja za komunikaciju, dr.sc. Gabrijela Kišiček za Dnevnik.hr komentirajući govor Hillary Clinton koji je u nakoliko navrata odgađan za kasnije.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Gabrijela Kišiček - 1 kampanja u punom jeku Gabrijela Kišiček o komunikaciji Milanovića i Plenkovića: "Posebno je opasno..."

Zanimljivo je istaknuti, kaže dr.sc. Kišiček kako su i govor Donalda Trumpa i govor Hillary Clinton sadržavali iste poruke, aludirajući na podijeljenost Amerike, te ističući kako je to štetno i opasno. Naglašavaju kako je potrebno ujediniti zemlju, te kako je za to potreban zajednički rad. 'Zajedništvo je nešto što su isticali i jedan i drugi. Podijeljenost je započela već tijekom kampanje, a potrebu ujedinjenja i zajedničkog rada na budućnosti, oboje su očigledno smatrali potrebnim istaknuti kako bi dali ohrabrenje i podršku zemlji i naciji', navela je.

Iako je, sada već bivša predsjednička kandidatkinja, Hillary Clinton pokušala dati podršku Donaldu Trumpu teško je mogla prikriti razočarenje. 'Istaknula je vrijednosti poput uključivosti, zakona i prava, kao da je i svog protukandidata željela podsjetiti na to da mu to trebaju biti prioriteti, a i svojim je biračima željela dati još jednom do znanja koje su vrijednosti za koje se ona borila. Tijekom svog obraćanja nije niti željela sakriti da ju je sve ovo osobno pogodilo, nije se bojala pokazati emocije. To bi istaknula kao nešto pozitivno', smatra dr.sc. Kišiček.

'Nije nastojala glumatati. Posebno se obratila mladim djevojkama, a taj dio njezinog obraćanja mogao bi se dvojako shvatiti. Kao da je željela naglasiti da SAD još nije spreman za ženu predsjednicu, te da ih to ne smije obeshrabriti, kao ni činjenica da je pobijedio njezin protukandidat kojem su se čak tijekom kampanje na teret stavljale optužbe za napastvovanje žena', istaknula je dr.sc. Kišiček.

''Tijekom obraćanja bila je korektna, dostojanstvena i čestitala je protukandidatu na pobjedi što joj nipošto nije bilo lako, a moglo se iščitati kako iz verbalnih dijelova poruke, tako i onih neverbalnih'', napomenula je dr.sc. Kišiček.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene