456580
456580
456580
456580
456580

''Hillary Clinton očito je trebala skupiti hrabrost za svoj govor''

  • , 09.11.2016., 20:33
  • Autor:
  • komentara

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Dnevnik.hr analizirala je govor Hillary Clinton nakon poraza na izborima.

 
 
 
 
Hillary Clinton (Foto: AFP)
Hillary Clinton (Foto: AFP)

'Važno je istaknuti kako je Hillary Clinton pomno birala riječi, te nije mogla prikriti emocije razočarenja i tuge tijekom svog govora za kojeg je očigledno trebala skupljati hrabrost kako bi nastupila javno, te zadržati dostojanstvo, na taj način prihvatiti poraz te čestitati svom protukandidatu', istaknula je stručnjakinja za komunikaciju, dr.sc. Gabrijela Kišiček za Dnevnik.hr komentirajući govor Hillary Clinton koji je u nakoliko navrata odgađan za kasnije.

Zanimljivo je istaknuti, kaže dr.sc. Kišiček kako su i govor Donalda Trumpa i govor Hillary Clinton sadržavali iste poruke, aludirajući na podijeljenost Amerike, te ističući kako je to štetno i opasno. Naglašavaju kako je potrebno ujediniti zemlju, te kako je za to potreban zajednički rad. 'Zajedništvo je nešto što su isticali i jedan i drugi. Podijeljenost je započela već tijekom kampanje, a potrebu ujedinjenja i zajedničkog rada na budućnosti, oboje su očigledno smatrali potrebnim istaknuti kako bi dali ohrabrenje i podršku zemlji i naciji', navela je.

Iako je, sada već bivša predsjednička kandidatkinja, Hillary Clinton pokušala dati podršku Donaldu Trumpu teško je mogla prikriti razočarenje. 'Istaknula je vrijednosti poput uključivosti, zakona i prava, kao da je i svog protukandidata željela podsjetiti na to da mu to trebaju biti prioriteti, a i svojim je biračima željela dati još jednom do znanja koje su vrijednosti za koje se ona borila. Tijekom svog obraćanja nije niti željela sakriti da ju je sve ovo osobno pogodilo, nije se bojala pokazati emocije. To bi istaknula kao nešto pozitivno', smatra dr.sc. Kišiček.

'Nije nastojala glumatati. Posebno se obratila mladim djevojkama, a taj dio njezinog obraćanja mogao bi se dvojako shvatiti. Kao da je željela naglasiti da SAD još nije spreman za ženu predsjednicu, te da ih to ne smije obeshrabriti, kao ni činjenica da je pobijedio njezin protukandidat kojem su se čak tijekom kampanje na teret stavljale optužbe za napastvovanje žena', istaknula je dr.sc. Kišiček.

''Tijekom obraćanja bila je korektna, dostojanstvena i čestitala je protukandidatu na pobjedi što joj nipošto nije bilo lako, a moglo se iščitati kako iz verbalnih dijelova poruke, tako i onih neverbalnih'', napomenula je dr.sc. Kišiček.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se