Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objavljene snimke duha

'U dubrovačkom muzeju nešto postoji, silna je to energija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka nadzorne kamere iz dubrovačkog muzeja VISIA, koja navodno prikazuje duha, potaknula je maštu Dubrovčana.

I dok jedni tvrde kako duhovi ne postoje, gotovo svakodnevno pojavljuju se nove informacije gdje je sve duh primijećen. Prikazuje li snimka dubrovačkog duha u muzeju, ili je to jednostavno greška na kameri?

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Gordan Prišlić, radiosteziolog, godinama proučava nadnaravno, te tvrdi, u muzeju nešto postoji. 'Imaš neku energiju koji možeš protumačiti kako je to ipak neka energija, jedna energija koja je tu zalutala. S kojim načinom i zbog čega, to mi sad moramo protumačiti i dokučiti', kaže on. Ta je energija, tvrdi Gordan, prilično jaka.

'Dosta je ta energija silna, čim je ona mogla napraviti čuda, kao što je paljenje svjetala', ističe Prišlić. Jelena Pače Sentović u istom je samostanu više od deset godina imala umjetničku galeriju. Za to vrijeme, tvrdi, nije bilo nadnaravnih iskustava. 'Duhovi su bili mirni, jer sam ja bila dobra. Jako su bili sretni što ja tamo imam jednu suvremenu, pravu hrvatsku umjetnost', kaže Sentović, vlasnica umjetničke galerije.

Nakon pojave snimke navodnog duha u muzeju Visia, duhovi su se počeli viđati po gotovo cijelom gradu. Duh se, navodno, vratio u muzej gdje je trgao cvijeće, par dana kasnije navodno je viđen i u obližnjem restoranu. Sve ove priče samo su nastavak legende o Dubrovniku kao gradu duhova, primjerice, otok Lokrum desetljećima se poznat kao uklet otok, gdje se gotovo redovito događaju nadnaravne pojave.

'To su samo priče, priče su to, kakvi duhovi, ne postoje duhovi', smatra jedan Dubrovčanin. Bilo da je riječ o grešci na kameri ili samostanom svete Klare stvarno netko ili nešto šeće noću, jedno je sigurno - snimka nadzorne kamere Dubrovniku je samo napravila dodatnu reklamu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene