Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražili smo mišljenje

STRUČNJACI PORUČUJU VLADI "Hrvatska bi svakako trebala otkupiti Inu od Mola"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je sinoć u Dnevniku Nove TV ministar financija Zdravko Marić rekao kako je teško očekivati da se do kraja ove godine donese odluka o mogućem otkupljivanju INE od MOL-a, stručnjaci su rekli kako bi Hrvatska u taj proces svakako trebala ući.

Stručnjaci ističu da bi se kupnja INE dugoročno Hrvatskoj isplatila. Ukupna tržišna vrijednost INE je oko 32 i pol milijardi kuna. No, stručnjaci kažu kako je njezina prava vrijednost - manja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

''Iz razloga što je zapravo INA od ulaska MOL-a od 2003. do danas, u ovih 14 godina prošla proces deinvestiranja, slobodno mogu reći urušavanja kompanije'', kazao je Jasminko Umičević, energetski stručnjak..

''Svakako mislim da se isplati kupovati INU od MOL-a i mislim da bi Hrvatska Vlada sigurno trebala uzeti aktivnu ulogu u ovom trenutku da uđe u taj proces'', rekao je konzultant Toni Ramljak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene