453641
453641
453641
453641
453641

CIJELO SELO U STRAHU ''To se do sada nije događalo. Uznemireni smo, ne spavamo''

  • , 15.10.2016., 08:23
  • Autor:
  • komentara

Baki Anki Baljak iz Malog Obljaja dvojica razbojnika upala su u kuću i prijetili da će je ubiti.

 
 
 
 
Strašne ispovijesti žrtava razbojništva (Video: Dnevnik Nove TV)
Strašne ispovijesti žrtava razbojništva (Video: Dnevnik Nove TV)

Strašna ispovijest bake Anke Baljak, iz Malog Obljaja pokraj Gline. Dvojica razbojnika upala su joj u kuću u subotu ujutro i prijetili da će je ubiti. Odnijeli su joj svu ušteđevinu. Potresena baka sada je kod unuke. Međutim, ona nije jedina žrtva.

85-ogodišnja baka Anka jedva je izvukla živu glavu. Dvojica pljačkaša provalili su joj u kuću i lakše ozlijedili.

''Jedan tu, jedan ovdje, šuti, šuti i sikiricu i glavu dolje, imam tu rane dvije, šuti, osićemo ti glavu ako budeš vikala, onda kaže daj pušku, daj pare, daj zlato'', priča ona.

Zavezali su je, odveli u podrum, zaključali i opljačkali. ''Nije to bilo zeru, 2700 kuna, kaže evo para, evo para....'', kaže. Spasili su je susjedi, koji su je oslobodili, nakon pet sati patnje. ''Ovo je gore od rata'', dodaje. 

I Stanko i Ljubica imali su goste. Provalnik im je pokušao ući kroz prozor... No oni nisu jedini. Gospodinu Milanu također su ukrali 1600 kuna i razbili sve po kući.

Cijelo selo je u strahu. Na pitanje je li je strah gospođa Milena odgovara da je. ''Nije svejedno to se nije dešavalo do sada, uznemireni smo, ne možeš spavati'', kaže jedan od stanovnika.

''Mi samo čekamo vikendom, najviše, jer nas svaki vikend se nešto događa u selu, i po danu'', kaže gospođa Zorka.

Policijska ophodnja je pojačana.

''Od kraja rujna do 8. 10. na poručju mjesta Mali i Veliki Obljaj zabilježili smo 2 krađe, 3 teške krađe, provaljivanja, te jedno razbojništvo'', kaži u PU Sisačko-moslavačkoj.

A istraga ide u dobrom smjeru, hvale se iz policije i poručuju da bi se uskoro mogli otkriti počinitelji ovih kaznenih djela.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se