Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strašna nebriga za životinje: Konji bez hrane i vode, puknuta kopita!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otoku Lošinju, u gradu Mali Lošinj živi šačica izgladnjelih konja - dehidriranih, na rubu egzistencije, ispucalih kopita i sa strahom od ljudi.

Ovih pet konja namijenjeno je iznajmljivanju za jahanje po otoku, no s obzirom da se po tom pitanju ništa ne događa, životinje su ostavljene u koralu.

Pročitajte i ovo Zagrebački Hipodrom - 13 oglasio se grad zagreb Drama na Hipodromu: Konji pod lokotom, došla policija Ilustracija Prijatelji životinja Udruga protiv štraparenja: "To je zlostavljanje konja i ilegalna zarada državi pod nosom"

Fotografije izmučenih životinja poslao nam je naš čitatelj koji tvrdi da su konji vlasništvo lokalnog moćnika u blizini čijeg caffe bara se nalazi koral u kojega su smješteni.

Koral je ograđen električnim pastirom, a konji jedva preživljavaju bez hrane i vode.

Nemaju čak ni malo hlada u kojega bi se sklonili od sunca.

'Ponekad se nađe kakav dobronamjerni turist koji u užasu reakcije pogasi struju i pusti ih van nakon čega se konji, koliko god im to njihova devastirana kopita na kojima jedva hodaju dopuštaju, zapute do obližnjeg kafića, gdje im onda konobari daju vode, pa nastane nemila borba oko svake kapi', piše nam čitatelj.

Lokalno društvo za zaštitu životinja već je navodnog vlasnika ovih životinja prijavljivalo lokalnim vlastima, ali kako se radi o mjesnom moćniku ništa se ne poduzima. 

Priče onih koji dugo godina žive u tom mjestu glase kako je konja bilo sedam, no vremenski uvjeti i ignoriranje njihova vlasnika učinili su svoje, pa ih je sada svega pet i to u jako lošem stanju, uključujući i ždrijebe koje pokušava sisati zbog dehidracije presušenu majku.

Kontaktirali smo tog navodnog vlasnika ovih životinja te smo dobili odgovor kako one nisu njegovo vlasništvo te da u gradu ima više vlasnika konja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene