447155
447155
447155
447155
447155

Stranka Pametno: Treba maknuti 1000 prepreka poduzetncima

  • , 19.08.2016., 13:05
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak poručila je da je u Hrvatskoj nužno ukinuti više od 1000 prepreka koje otežavaju razvoj poduzetništva.

 
 
 
 
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak poručila je u petak u Splitu da je u Hrvatskoj nužno ukinuti više od 1000 prepreka koje otežavaju razvoj poduzetništva.

"Cilj nam je potaknuti poduzetništvo i kroz četiri godine maknuti više od 1000 raznih prepreka poduzetnicima", rekla je Puljak na konferenciji za novinare. Dodala je da bi, primjerice, ukidanjem parafiskalnih nameta poduzetnici godišnje mogli uštedjeti oko milijardu kuna što bi im omogućilo otvaranje novih radnih mjesta.

Po njezinim riječima također je potrebno pojednostaviti procedure koje se odnose na poduzetnike i uskladiti zakone.

"Ima zakona koji jedni druge pobijaju i teško se snaći u toj šumi propisa i raznih nameta koji guše gospodarstvo," upozorila je Puljak koja smatra da treba smanjiti i porez na dohodak.

Kampanja stranke Pametno odvija se pod geslom "Zaokrenimo Hrvatsku", a po riječima Marijane Puljak jedna od mjera, kojom se Hrvatska može zaokrenuti, jeste i reforma javne uprave i lokalne samouprave.

"Velike stranke ne govore o toj reformi jer su svjesni da je to njihova glasačka mašinerija na koju se moraju osloniti. Ali, stvaranjem pet regija i smanjenjem sadašnjih 556 gradova i općina na 123 urbana centra imali bismo tri puta manje političara a time bi se smanjila i korupcija," istaknula je Puljak.

Upozorila kako je Hrvatska dovedena "na rub ponora". "Hrvatska je, u svakom pogledu, zemlja postavljena naopako a koju god temu pogledate vidjet će se da su građani izigrani i prevareni," smatra Puljak.

Stranka Pametno je prema riječima njezine potpredsjednice Kristine Vidan pripremila 22 mjere za poboljšanje statusa socijalno ranjivih skupina. "Država treba stvarati radna mjesta za socijalno ranjive skupine kroz socijalno poduzetništvo i na taj način bi se smanjila davanja za socijalno ugrožene," rekla je Vidan. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se