449835
449835
449835
449835
449835

Stranka Pametno ostala bez saborskog mandata

  • , 11.09.2016., 22:56
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, komentirala je tijekom izbornog dana neslužbene rezultate parlamentarnih izbora.

 
 
 
 
Marijana Puljak o neslužbenim rezultatima (Video: Izborni specijal Nove TV)
Marijana Puljak o neslužbenim rezultatima (Video: Izborni specijal Nove TV)

22:47 - Prema novim rezultatima, stranka Pametno nema više mandat. Reporterka Sofija Preljvukić u Splitu je razgovarala s predsjednicom stranke Pametno, Marijanom Puljak.

'Ovo su privremeni rezultati. Vjerujemo kako će se stvari mijenjati. Najavljivali smo da ćemo biti najveće iznenađenje izbora. Nadam se da ćemo to i pokazati. Imat ćemo svog predsjednika u Saboru', odgovorila je Marijana Puljak na pitanje kako je bilo vidjeti da imaju jedan mandat pa ga nakon toga opet nemaju.

Rekla je kako su se uključili u politiku zato što kod političara nisu vidjeli vrijednosti za koje se žele založiti. 'To je zalaganje za interes zajednice, a ne pojedinca', rekla je Puljak te dodala kako se zalažu za modernu tolerantnu Hrvatsku te kako nisu vidjeli da se drugi za to zalažu.

22:00 - Ivica Puljak je rekao kako su se nadali da će osvojiti jedan ili dva mandata.

'Zastupat ćemo istu politiku kao u kampanji. Jedina smo građanska opcija koja nije dovela u pitanje ljudske vrijednosti', rekao je Ivica Puljak.

Na pitanje kome će se sa svojim mandatom pridružiti, odgovorio je kako čekaju konačne rezultate.

'U kampanji smo govorili za koje se vrijednosti zalažemo. Otvoreni smo za suradnju s opcijama koje će ispuniti naše političke ciljeve', zaključio je Puljak.

Stranka Pametno (Foto: Dnevnik.hr)

21:00 - Marijana Puljak se zahvalila svim građanima koji su izišli na parlamentarne izbore, pogotovo onima koji su dali glas stranci Pametno, te dodala kako njihovi glasači znaju da je to dugoročna priča i da će stranka Pametno kad tad zaokrenuti Hrvatsku.

"Nadamo se da ćemo do službenih rezultata opravdati povjerenje i podršku birača. Vjerujemo kako će naši predstavnici ući u Sabor, te zastupati modernu, otvorenu, građansku Hrvatsku", kazala je Puljak.

Napomenula je da su danas zbog SMS poruka osjećali podršku građana, zbog čega se nada kako će se sa službenim rezultatima to pokazati kroz zastupničko mjesto.

Rekla je da nema razočarenja jer su u tu priču ušli dugoročno, jer grade političku opciju na duge staze i jer znaju da su ovi parlamentarni izbori jedna stepenica na tom putu.

Puljak je kazala kako nastavljaju dalje jer ih izlazne ankete ne obeshrabruju, i da ne odustaju od svog cilja i od zaokretanja Hrvatske ka modernoj, otvorenoj, obrazovanoj, tolerantnoj i građanskoj Hrvatskoj.

Stranka Pametno (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)Upitana jesu li očekivali ovakav rezultat, te vjeruje li da će se tijekom večeri nešto promijeniti, Marijana Puljak je odgovorila da imaju pozitivan odjek s birališta, pa se nada da će do službenih rezultata imati svog zastupnika.

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati nakon izbora. Nadam se da nećemo imati onaj ponovljeni scenarij o dugotrajnom sastavljanju vlade ili ono što se najavljivalo da će na temelju ovih rezultata doći do tzv. velike koalicije, što bi za Hrvatsku bilo loše zato jer jedna i druga strana na sličan način upravljaju zemljom", kazala je Puljak.

"Naš će predstavnik pokazati što znači biti saborski zastupnik, kako se treba ponašati, kako treba zastupati interese građana, kako ne trgovati i ne manipulirati. On će biti odgovoran i dosljedan zastupnik koji će poštovati interese građana, a ne osobne interese", rekla je Puljak.

Na novinarski upit očekuje li nove izbore rekla je kako se čini da idemo ka tome i da se ponovno stvara nestabilnost, kao i da se nada da će građani sve to izdržati i da neće zbog takvih nestabilnosti u vladi patiti država.

I u izbornom stožeru nositelja liste stranke Pametno u Zagrebu, Ivice Puljka, nakon izlaznih anketa ipak su izražavali očekivanja da će stranka osvojiti dva do tri mandata.

"Večer je duga, pričekajmo rezultate", rekao je Puljak. Dodao je da su u kampanji učinili sve i vjeruju da su ih birači prepoznali kao alternativnu građansku opciju koja je Hrvatskoj nužna.

Prema izlaznim anketama stranka Pametno najbliže je prelasku izbornog praga u I. I X. Izbornoj jedinici. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se