Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči procesije na Hvaru

Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama

Neobično je da je kampanja pred Uskrs, ali dobro je za introspekcije, kazao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković uoči sudjelovanja u procesiji Za križen u Svirču na otoku Hvaru na Veliki četvrtak.

Nacionalni odbor HDZ-a usvojio je kandidacijske liste za parlamentarne izbore koje će stranka u petak predati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Stranci prijeti kazna s obzirom na to da nema na svakoj listi barem minimalnu propisanu kvotu od 40 posto žena (šest kandidatkinja) za svaku takvu izbornu listu stranci prijeti 6.636 eura kazne, a kad se to pomnoži s brojem izbornih jedinica, svota nije malena. Naime, HDZ je pravilo ispoštovao samo u jednoj izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!"

Pročitajte i ovo Predaja kandidacijskih lista za parlamentarne izbore Neki rokovi bliže se kraju Otkriva se sve više imena na listama: U DIP-u je gužva, Plenković obećao puno toga i ukazao se na TikToku, javio se Milanović...

Pitanje o manjku žena na HDZ-ovim listama dočekalo je predsjednika stranke Andreja Plenkovića na Hvaru uoči sudjelovanja u procesiji Za križen u Svirču.

“Ima puno više žena od 30, ali okolnosti su takve da imamo puno kandidata i kandidatkinja, nastojimo to balansirati. Mislim da će na kraju sastav Sabora biti balansiran i da ćemo na kraju imati oko trećinu žena zastupnica”, kazao je Plenković, koji je rekao i da mu je užitak biti u rodnom mjestu svojega oca.

''Neobično je da je kampanja pred Uskrs, ali dobro je za introspekcije, preispitivanje i zato mi je drago da sam došao'', zaključio je Plenković. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene