Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaća potražnja u porastu

Stranci nezainteresirani za kupnju hrvatskih nekretnina na kredit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći po potražnji stranih državljana za kupnju hrvatskih nekretnina na kredit, možemo zaključiti da nema naročito zainteresiranih.

Tijekom sezone očekivalo se kako će stranci koji su u naše krajeve došli na odmor, pokazati interes za kupnju hrvatskih nekretnina, piše Novi list. Iz Erste banke poručuju kako su stambene kredite za strane državljane ponudili tek nedavno, no tvrde da je do sada zaprimljen manji broj zahtjeva za navedenim modelom kreditiranja.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Muke za ministra Kolege ga više ne brane: Banožić ide tražiti svoju pravdu pred Ustavni sud Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA Brojni problemi kredita i dugova nakon smrti! Što članovi obitelji preminule osobe trebaju obavezno napraviti?

>> Ne možete kupiti stan u Zagrebu? Idite na Floridu!

Novi list piše kako je pitanje je li inozemna potražnja za hrvatskim nekretninama općenito slaba ili je slaba samo kada je riječ o kupnji na kredit, jer nekretnine najvjerojatnije kupuju bogatiji pojedinci koji mogu platiti gotovinom. Razlog lošeg interesa možda leži i u kamatnoj stopi koja je ili vezana uz euribor ili se kreće od 6,5 do 7 posto. Dobra vijest je da se domaća potražnja oporavlja. Iz Erste banke poručuju kako je u prvih sedam mjeseci ove godine hrvatskim građanima odobrila više od 700 stambenih kredita za kupnju i izgradnju stambenog prostora u iznosu od preko 290 milijuna kuna.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene