Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijenti najbitniji

Štrajk samo u bolnicama, radit će se kao nedjeljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako još nije definiran točan datum štrajka u zdravstvu, za što se čeka dogovor medicinskih sestara, pacijenti imaju mnoštvo pitanja. Koje pretrage će moći obaviti i što ih čeka dođu li tih dana u bolnicu.

Ordinacije opće medicine neće biti u štrajku. Štrajk će biti u bolnicama, a radit će se, kaže Sindikat liječnika, kao nedjeljom.

Pročitajte i ovo Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje" Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?"

''Sve ono što možete obaviti u bolnici kad dođete nedjeljom, ćete obaviti i za vrijeme štrajka. A ono što ne možete obaviti nedjeljom, nećete ni za vrijeme štrajka'', objasnio je Ivica Babić iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

No, ministar upozorava da će za vrijeme štrajka pacijenti imati svu potrebnu zdravstvenu zaštitu.

>>Ostojić: 'Osigurat ćemo maksimalnu skrbi za pacijente'

''Zna se postupnik kada se objavi štrajk. Poslodavac i sindikati odrede precizno koji se poslovi moraju obavljati i tako će i biti'', rekao je ministar Rajko Ostojić.

Najčešće se moraju obaviti pregledi i osnovne dijagnoze koji isključuju hitna stanja, omogućiti funkcioniranje hitnih pomoći tijekom 24 sata, u stacionarnom dijelu obavljati sve postupke skrbi, na kirurgijama hitne zahvate za sve pacijente, a na intenzivnoj skrbi, nadležni liječnici moraju biti prisutni 24 sata.

U sindikatu liječnika se nadaju kako štrajk neće trajati duže od 2 dana, te su obećali kako će paziti da pacijenti što manje trpe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene