Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklana ovca

Strah u Gornjem Brgatu, psi ubijaju domaće životinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah se proširio mjestom Gornji Brgat kraj Dubrovnika: dva psa napala su stado ovaca i jednu usmrtila. Vlasnik nesretne ovce plače, a njegovi susjedi se boje hoće li psi koji, tvrde, dolaze iz stacionara, uskoro napadati i ljude?

Pasko Nadramija s Gornjeg Brgata svojih tridesetak ovaca više ne može mirno pustiti na ispašu. Naime, jučer poslijepodne dva psa napala su njegovo stado. 'Onda sam sve zvao, zvao, zvao, i one su sve došle meni, ali vidio sam da fali jedna ovca. Nakon pet minuta jedna se čuje pomalo bleji, ali ne more da bleji', ispričao je Nadramija. Jednoj od tridesetak ovaca je pregrizen grkljan, te mu je veterinar rekao da je mora usmrtiti. Pasko Nadramija za sve krivi pse iz psećeg azila na Žarkovici. 'Došla od tamo, dva kučka su odozgo pobjegli, nisu mogli odmah na Žarkovicu, nego su pobjegli ovdje preko naše baštine i dolje za Sutoru', kaže Nadramija.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Psi su znali napasti i čovjeka'

Većina stanovnika Gornjeg Brgata žali se na pse iz azila. Tvrde, psi su znali napasti i čovjeka. 'Od pasa koji su došli sa Žarkovice, niste sigurni ni poći u baštinu, a da ne govorimo danas-sutra, imamo male djece, što se sve može dogoditi', zabrinut je Pavo Barović, stanovnik Gornjeg Brgata. S druge strane, u azilu tvrde kako se ne radi o njihovim psima. 'Demantiram i odgovorno tvrdim da naši psi ne mogu izaći iz boksa bez naše kontrole ni danju ni noću', rekla je Sandra Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja. Na teren je izašla i policija, ali teško je da će otkriti kome stvarno pripadaju psi. Ubijena ovca trebala se uskoro ojanjiti, te je time šteta još i veća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene