Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja poharala Slavoniju

Strah od nove oluje: Prijete neodržavani kanali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istočnu je Slavoniju pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i jakom kišom.

Nebo nad Slavonijom parale su munje. Obilna kiša i olujni vjetar nosili su sve pred sobom. Oluja je pogodila Brod, Đakovo i Osijek, a na nekim je područjima padala tuča. Pravi razmjeri štete znat će se kroz nekoliko dana. Međutim, posljedice su vidljive. Olujni vjetar je čupao stabla, lomio grane, a bez električne energije je ostalo je desetak sela.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Budite na oprezu" Vrijeme je potencijalno opasno u više regija, DHMZ upalio meteoalarme Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru

Kiša je bila toliko jaka da je u svega pola sata uspjela poplaviti čitavo osječko naselje Retfala. Sve raspoložive vatrogasne ekipe noć su provele na terenu. Sanirale su štete u podrumima. Izbezumljeni građani zvali su više od 130 puta i tražili pomoć pri ispumpavanju vode.  Voda je navirala sa svih strana, pa čak i iz šahtova. No, zagušena kanalizacija vraćala je vodu na cestu i u dvorišta. Ogromnu količinu kiše, ništa nije moglo progutati.

>> Olujno nevrijeme poharalo istok Hrvatske

Dan poslije nevremena još su bile vidljivije posljedice. Vjetar je lomio grane i bez struje ostavio desetak sela. Radile su i ilegalne pumpe. Vodena je bujica napravila štete u vrtovima. Padne li još koja obilnija kiša, kanali puni vode, još će jednom zaprijetiti. Stanovnici kažu da se kanali uopće ne održavaju, oni uredno plaćaju sve komunalne doprinose, ali svaka veća kiša zapravo dovodi do poplava. Odgovorni tvrde da se protiv prirode ipak ne mogu boriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene