Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan hibrid

Strah i trepet u Zagori: 'Te su beštije strojevi za ubijanje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukopas je odgovoran za sve više napada na životinje u Dalmatinskoj zagori. Nastao je križanjem vučice i njemačkog ovčara.

Lovac Ivica Buljubašić za Slobodnu Dalmaciju ispričao je priču o sve češćim napadima vukopasa u Dalmatinskoj Zagori. Kaže kako radi o vrlo nasilnim životinjama, križancima balkanskog vuka i psa, uglavnom njemačkog ovčara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opalio sa zadnjeg sjedišta Pas upucao lovca: Muškarac pronađen mrtav u kamionetu. Glavni osumnjičeni njegov ljubimac Vuk, ilustracija VUK ZAKLAO PSA Strava u blizini obiteljske kuće, vlasnik u suzama: "Čekao me zastrašujući prizor, rastrgani ljubimac Lino"

'Te su beštije strojevi za ubijanje. I što je najgore, toliko su snažni da će brzo iskorijeniti našeg domaćeg vuka. Znam točno o čemu govorim, već 50 godina kontinuirano pratim i vodim evidenciju o vukovima ovoga kraja', kaže Buljubašić.

'On je najveće zlo na svitu. Da vidite kako kida, baca kravu, ždribe, kozu…'

'Nikada ovako nešto imali nismo. Dogodilo se da je vukopas nadjačao vuka. Hibrida ima više od autohtonih vukova. A to znači samo jedno: ako se nešto ne poduzme, autohtonog vuka će nestati. Ostat će samo vukopas. To će biti velika tragedija', dodaje'.

Buljubašić kaže kako se radi o kombinaciji gena u kojima se skupila vučja glad i pseća znatiželja koja ove životinje dovodi do kućnog praga, čak preskaču i balkonske ograde te nasrću na kućne ljubimce.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene