Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neretvljani na nogama

VIDEO Stotine prosvjednika u Pločama protiv izgradnje termoelektrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pločama veliki Sveneretvanski prosvjed protiv izgradnje Termoelektrane Ploče.

Na prosvjedu u Pločama okupile su se stotine prosvjednika iz doline Neretve, ali i sa Pelješca i makarskog područja.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Termoelelektrana, jačine 800 megawatta, na sat bi gutala 200 tona ugljena, a Neretvani se plaše svih mogućih posljedica - dima, kiselih kiša i raznih otrova u zraku. Sličan prosvjed početkom ožujka završio je skidanjem točke o izmjeni prostornog plana s pločanskog gradskog vijeća, te će odluku o izmjenama prostornog plana, osnovni preduvjet za pokretanje procedure izgradnje termoelektrane, donijeti dubrovačko neretvanska županija.

'Ali, ne, njih ne zanimate vi. Zanima ih samo profit na račun našeg zdravlja!'

'To je stravično. Što će se dogoditi u dolini Neretve? Ovo je bogat kraj, ne želimo da je unište', rekla je Ana Musa iz udrude 'Pravo na život'.

Oni tvrde kako su svjesni straha građana, ali kako on dolazi iz nepoznavanja, poručuju - dajmo napraviti studiju utjecaja na okoliš, neka struka da svoje mišljenje, ali odbaciti projekt vrijedan gotovo milijardu i pol eura bez ikakvih konkrentnih rezultata je kriminal, tvrde u Luci Ploče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene