Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedničin rezime

Evo što je predsjednica napisala u svom Stodnevničkom zapisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvrt na prvih 100 dana predsjedničkog mandata.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povodom prvih 100 dana na Pantovčaku napisala je Stodnevnički zapis, odnosno svoje viđenje i rezmiranje nešto više protekla tri mjeseca mandata.

'Raščlanjujući prvih 100 dana na dužnosti Predsjednice Republike Hrvatske, ohrabruju me reakcije ljudi diljem domovine, koji su bez cinizma, bez niskosti prepoznali što činim i čemu težim. Iz toga crpim snagu kako bih se uhvatila u koštac s izazovima na koje se već dulje vrijeme ne odgovara', navodi Grabar Kitarović.

Ističe kako je ohrabrena činjenicom da je uspjela s parlamentarnim strankama i započeti dijalog o temama koje su preduvjet za razvoj Hrvatske.

'Zazivam definiranje zajedničkih, dijeljenih ciljeva, a politička viđenja načina njihova rješavanja mogu i moraju biti različita', piše predsjednica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRUČNJACI SLOŽNI Predsjednica je ta koja odlučuje - Ako nema potpisa, rješenje su izbori Slika nije dostupna Nitko osim predsjednika Ipak ništa od sastanka na Pantovčaku?!

EKSKLUZIVNO 'Slike koje sam vidjela, koje dolaze s Markova trga, nisu dobre za Hrvatsku'

Osvrnula se i na vanjskopolitičko djelovanje gdje je, navodi, počela ostvarivati dinamičnu vanjsku politiku Hrvatske. No, u fokusu predsjednice i dalje je najviše gospodarska politika, a pohvalila se i kako je u gospodarsko vijeće uvele čelnike svih važnih gospodarskih institucija. 'Institucije su već duže vrijeme u nas zapostavljene, stavljene u stranu, a struku se rijetko sluša', kaže predsjednica koja je i bivšeg premijera Nikicu Valentića imenovala je za gospodarskog savjetika.

Ono u čemu Grabar Kitarović još nije uspjela je ostvariti suradnju s Vladom premijera Zorana Milanovića.

'U prvih 100 dana sam, isto tako, iskreno željela ostvariti suradnju s Vladom Republike Hrvatske o nacionalnim strateškim pitanjima. Za dijalog sam zainteresirana uvijek i na njega sam spremna.

Često se pokušava nametnuti teza kako provodim program jedne stranke, no to naprosto nije istina. Provodim ono što sam zacrtala u svojem izbornom programu', zaključuje hrvatska predsjednica u Stodnevničkom zapisu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene