Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica

Što je sve Vlada danas radila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin Ured za odnose s javnošću izvijestio je o današnjem zatvorenom dijelu sjednice.

Na zatvorenoj sjednici Vlade izmijenjena je Odluka o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugim poslovnim bankama u zemlji i/ili inozemstvu za praćenje financiranja novogradnje 548 u Brodogradilištu Kraljevica d.d., Kraljevica.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Vlada je na sjednici održanoj 27. studenoga 2008. donijela Odluku o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugim poslovnim bankama u zemlji i/ili inozemstvu, za praćenje financiranja novogradnje 548 u Brodogradilištu Kraljevica d.d., Kraljevica. Predmetnom Odlukom Vlada RH odobrila je izdavanje jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili druge poslovne banke u zemlji i/ili inozemstvu u iznosu od 13.620.000 eura, uvećano za ugovorenu kamatu.

Brodogradilište Kraljevica d.d., Kraljevica izvijestila je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da je raskinula ugovor s naručiteljem Petrolmar S.p.a., Genova, Italy, te da su potpisali ugovor o gradnji s novim naručiteljem iz Nizozemske, kompanijom Theodora Tankers B.V.

Osim promjene naručitelja mijenja se i cijena izgradnje broda sa 13.620.000 eura na 9.897.500 eura. Stoga, u navedenoj Odluci, od 27. studenoga 2008. godine, točka I.a) mijenja se i glasi: 'jamstvo za izdavanje garancije Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugoj poslovnoj banci u zemlji i/ili inozemstvu, a prema odredbama Ugovora o gradnji, za avanse uplate kupca Theodora Tankers B.V., Nizozemska (Novogradnje br. 548) u iznosu od 9.897.500 eura uvećano za ugovorenu kamatu.'

Vlada je odobrila iznos od 59.904,66 za naknadu imovinske štete obitelji vatrogasca Frane Lučića

Vlada je danas izmijenila Odluku o darovanju nekretnina Općini Brtonigla u svrhu izgradnje poduzetničke zone 'Štrpe'. Točka VII. Odluke o darovanju nekretnina Općini Brtonigla u svrhu izgradnje poduzetničke zone 'Štrpe', od 11. ožujka 2010. , mijenja se i glasi: 'Za provedbu Odluke zadužuje se Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom, a ugovor o darovanju nekretnina, u ime Republike Hrvatske, potpisat će Jozo Sarač, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.'

Naknada štete obitelji vatrogasca Frane Lučića

Iz Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu Općini Tisno odobren je iznos od 59.904,66 kuna za isplatu zakonskih zateznih kamata za razdoblje od podnošenja tužbe protiv Općine Tisno i DVD-a Tisno, od 10. rujna 2010. do konačne isplate dužnog iznosa 25. siječnja 2011. godine, u predmetu naknade imovinske štete obitelji Frane Lučića, prema presudi Općinskog suda u Šibeniku.

Naime, Općinski sudu u Šibeniku donio je presudu temeljem koje su DVD Tisno i Općina Tisno dužni solidarno isplatiti na ime neimovinske štete obitelji Frane Lučića iznos od 1.140.000,00 kuna, te platiti sudske pristojbe za tužbu i presudu u iznosu od 3.750,00 kuna. Temeljem Rješenja Vlade u siječnju 2011. uplaćen je ukupan navedeni iznos od 1.143.750,00 kuna, a isplatom zateznih kamata podmirit će se preostali iznos dugovanja obitelji Lučić .

Sporazum sa Slovenijom oko zaštite prijevoza novca

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad koncertom 'Vukovarski Requiem' koji će se održati u Vukovaru, 18. studenog 2011., u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Pokrenut je postupak za sklapanje Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti. Sklapanjem Sporazuma ove dvije zemlje žele na prikladan način urediti pitanja međusobne suradnje na tom području, a Sporazum predstavlja međunarodni okvir za ostvarivanje suradnje dviju država i njihovih nadležnih tijela pri obavljanju zaštite prijevoza novca i drugih vrijednosti.

Mreže suradnje između graničnih policija

Izmijenjena je i dopunjena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske o suradnji u cilju jačanja sigurnosti opskrbe energijom.

Vlada RH je upoznata s Memorandumom o suglasnosti i održivosti uspostavljene mreže suradnje između jedinica granične policije na graničnim prijelazima međunarodnih zračnih luka u državama članicama MARRI-a. Svrha ovog Memoranduma o suglasnosti je uspostaviti učinkovit i održiv mehanizam za djelovanje uspostavljene mreže suradnje između graničnih policija na međunarodnim zračnim graničnim prijelazima između država članica MARRI-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene