Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Travanj pred vratima

Što je s porezom na nekretnine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porez na nekretnine bio je, vjerojatno, jedan od najviše najavljivanih poteza Vlade. Ministar financija planirao ga je za travanj, čak i nakon otvorenog protivljenja HNS - a. Travanj je pred vratima, a želi li uvesti novi porez u najavljenom roku, ministar bi to morao objaviti već sljedećega tjedna.

Umjesto komunalne naknade - porez na nekretnine. Građani su se već pripremali na nove račune u poštanskom sandučiću. Riječ je o Zakonu koji je ministar financija i službeno najavio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Tehnički, takva mogućnost je malena. Do početka travnja vladajućima je preostala jedna sjednica. Nakon nje Zakon bi mogao u saborsku proceduru. No, Sabor je na blagdanskoj stanci do desetog travnja, a travnju su se još prije pet dana čudili i ministrovi suradnici u koaliciji. No, kako bi stvar išla u predviđenom roku Linić je čak posljednjih mjeseci obišao cijelu Hrvatsku.

>> Porez na nekretnine: 'Linić upoznaje ljude s namjerom'

HNS-ovo početno protivljenje ovom zakonu bila je očita poruka ministru financija. 'Ugrožavati koaliciju zbog poreza na nekretnine ne, ali da ćemo šutjeti, nećemo šutjeti',kazao je premijer Milanović.

Osim poreza na nekretnine, iz ministarstva financija najavljeno je i smanjenje minusa na tekućim računima te ministrova mogućnost ograničavanja kamate na stambene kredite. Javnost još uvijek čeka predstavljanje konkretnog plana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene