453368
453368
453368
453368
453368

ZANIMLJIVA STATISTIKA Po čemu će ostati zapamćena Oreškovićeva Vlada?

  • , 12.10.2016., 19:37
  • Autor:
  • komentara

Evo i nekih zanimljivih statističkih pokazatelja o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.

 
 
 
 
Što je obilježilo Oreškovićevu Vladu (Video: Dnevnik Nove TV)
Što je obilježilo Oreškovićevu Vladu (Video: Dnevnik Nove TV)

Tehnički premijer Tihomir Orešković u srijedu je predsjedao posljednjom sjednicom svoje Vlade. Orešković je ministrima zahvalio na obavljenom radu u proteklih 9 mjeseci, za što je nagrađen i pljeskom.

U nastavku pročitajte neke zanimljive statističke pokazatelje o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.

Osim što je nazvana neuspjelim eksperimentom, Vlada Tihomira Oreškovića do opoziva u lipnju trajala je rekordno kratkih 147 dana.

Na vladinu će adresu stići i pozamašan telefonski račun jer su u tom kratkom vremenu oborili i rekord po broju telefonskih sjednica. Svaku treću odradili su putem telefona, od ukupno 42 održane sjednice na njih 14 su telefonirali.

Od 33 Zakona koja je Sabor prihvatio na prijedlog vlade 22 se zapravo odnose na zakone koji se usklađuju s onima Europske unije, te međunarodne ugovore pa možemo govoriti o samo 11 zakona koje je kreirala ova vlada.

Od najavljenih, a neostvarenih poteza ostat će zapamćeni: Otkazano poskupljenje zdravstvenog osiguranja, odustajanje od podjele tisuću eura za novorođenčad.

Nisu uspjeli ni ukinuti ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, jer taj zakon ide pred ustavni sud. A od velikih najava privatizacije značajniji novac Vlada je zaradila samo prodajom dionica Končara.

I za kraj još jedna stvar - nisu uspjeli ukinuti ni - pečat, kao sredstvo ovjere.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se