Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordi i neostvareni potezi

ZANIMLJIVA STATISTIKA Po čemu će ostati zapamćena Oreškovićeva Vlada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo i nekih zanimljivih statističkih pokazatelja o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.

Tehnički premijer Tihomir Orešković u srijedu je predsjedao posljednjom sjednicom svoje Vlade. Orešković je ministrima zahvalio na obavljenom radu u proteklih 9 mjeseci, za što je nagrađen i pljeskom.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

U nastavku pročitajte neke zanimljive statističke pokazatelje o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.

Osim što je nazvana neuspjelim eksperimentom, Vlada Tihomira Oreškovića do opoziva u lipnju trajala je rekordno kratkih 147 dana.

Na vladinu će adresu stići i pozamašan telefonski račun jer su u tom kratkom vremenu oborili i rekord po broju telefonskih sjednica. Svaku treću odradili su putem telefona, od ukupno 42 održane sjednice na njih 14 su telefonirali.

Od 33 Zakona koja je Sabor prihvatio na prijedlog vlade 22 se zapravo odnose na zakone koji se usklađuju s onima Europske unije, te međunarodne ugovore pa možemo govoriti o samo 11 zakona koje je kreirala ova vlada.

Od najavljenih, a neostvarenih poteza ostat će zapamćeni: Otkazano poskupljenje zdravstvenog osiguranja, odustajanje od podjele tisuću eura za novorođenčad.

Nisu uspjeli ni ukinuti ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, jer taj zakon ide pred ustavni sud. A od velikih najava privatizacije značajniji novac Vlada je zaradila samo prodajom dionica Končara.

I za kraj još jedna stvar - nisu uspjeli ukinuti ni - pečat, kao sredstvo ovjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene