Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Što ih tjera na ubojstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravičan obiteljski zločin sinoć na Sljemenu, a prije nekoliko dana u Vinkovcima. Što se to mora dogoditi u glavi da se bračni par raznese bombom ili da otac puca i ubije svoju djecu i suprugu. Odgovor nam je dao stručnjak koji se svakodnevno bavi takvim slučajevima.

Ugledni građanin, vrijedan poduzetnik, brižan otac i suprug. Kad se ta idealna slika uruši i počnu problemi, suđenja i zatvorske kazne, nastaje pakao, a gubi se i ugled i autoritet. 'I kad se to poljulja i pritisak postane prevelik oni dođu do točke potpunog raspada osobnosti i od takvog raspada mogu se braniti samo na jedan način poništavanjem i potpunom destrukcijom. I zato su ti zločini tako brutalni i teški', objašnjava specijalist psihijatar Špiro Janović.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Doktor Janović godinama istražuje najteže zločine u Hrvatskoj. Kaže da je tragediju u Vinkovcima mogao izazvati i običan prigovor, poput zašto si ovo napravio a nisi trebao. 'Možda nas uvreda, stvarna ili samo doživljena od nepoznatog čovjeka ne bi dotakla, ali kad ti dijete ili partner kaže nešto što te u tom momentu zaboli do nivoa izbezumljenosti, onda je to kap koja prelije čašu', kaže Janović. Kad je u čaši alkohol tragedija je neizbježna. 'Alkohol je tu okidač. Navodno se i ovaj slučaj dogodio tijekom i nakon obiteljskog ručka', tvrdi Janović. Svaki čovjek osjeti probleme, no rijetki su oni koji potraže stručnu pomoć, a kad je tako, tragedije su neizbježne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene