442534
442534
442534
442534
442534

Provjerili smo u što će hrvatski gradovi ulagati milijune kuna

  • , 07.07.2016., 09:27
  • Autor:
  • komentara

Dok država prodajom imovine pokušava smanjiti javni dug, gradovi dižu višemilijunske kredite. Vlada je dala suglasnost za zaduženje 6 gradova u vrijednosti gotovo 100 milijuna kuna.

 
 
 
 
Gradovi se zadužuju (Video: Dnevnik Nove TV)
Gradovi se zadužuju (Video: Dnevnik Nove TV)

Gradske vlasti redom tvrde kako ulažu u poboljšanje standarda njihovih građana te kako će kredite moći vratiti.

Za preuređenje i izgradnju ulica i prometnica grad Jastrebarsko diže kredit od 5 milijuna kuna.

'Ovom rekonstrukcijom stvaramo mrežu jednosmjernih ulica, otvaramo nova parkirališna mjesta i otvaramo zone biciklističkih ruta. U projekcijama proračuna sredstva koja trebamo za vraćanje tih kredita su dostatna u proračunu svako godine', rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Stanovnici podržavaju gradonačelnikov plan. S druge strane stanovnici Zaprešića nisu baš sretni što ih gradske vlasti zadužuju za 35 milijuna kuna. Gradonačelnik objašnjava kreditom će se graditi nova sportska dvorana, obnavljati osnovna škola, graditi nove ceste, dvorana za kuglanje, a jedan takav kredit su, ističe, već uspješno vratili.

'U projektima i programima za godine koje su pred nama da ćemo taj kredit vratiti na vrijeme. Proračun grada od 145 milijuna kuna je tome dovoljan razlog a ja sam sretan i zadovoljan da ulažemo u poboljšanje standarda', rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Zadužuju se još i Valpovo za pola milijuna kuna, Pregrada za 2 i pol milijuna, Labin za 25 te Split za 30 milijuna kuna. 'Sve je u skladu sa zakonom o proračunu. Sve je u skladu s njihovim financijskim planovima', rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Gotovo svi gradovi počinju nešto graditi i to godinu uoči lokalnih izbora. Osim Splita koji će kreditom od 30 milijuna kuna pokrivati stare dugove.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se