Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasila ga i tri kanadera

Požar na Hvaru pod kontrolom, stigla i pomoć s kopna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jutros izbio na Hvaru, na rtu Kabal do kraja dana bi trebao biti pod potpunim nadzorom. Hvarskim gasiteljima u pomoć su došli i gasitelji s kopna te tri kanadera. Od jutra su na tom području planula dva požara u razmaku od 200 do 300 metara.

Ako posjedujete fotografije požara i želite ih podijeliti s čitateljima portala Dnevnik.hr, možete ih poslati na moj.report@novatv.hr. Napominjemo da prilikom fotografiranja nikako ne poduzimate radnje kojima biste mogli ugroziti svoj život.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

Na Hvaru je planuo i drugi požar od jutros, i to opet na rtu Kabal. Požar se brzo širio, a hvarskim gasiteljima u pomoć su stigli i vatrogasci s kopna. Na terenu su svi otočki vatrogasci, njih 50 s 20 vozila.

Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije nešto iza 14 sati kazao nam je kako je požar trenutno pod kontrolom.

"U tijeku je sanacija, stigla je pomoć s kopna te očekujemo da će do kraja dana požar biti u potponosti pod nazorom", kazao je Glavina.

U prethodnom razgovoru potvrdio nam je kako su na Hvar upućeni i kanaderi.

"Tamo nema kuća, nema ničega. Osim hvarskih vatrogasaca u gašenje je uključeno i nešto snaga s kopna, a sad sam dobio informaciju da prema njima lete i tri kanadera", rekao nam je Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije. 

Glavina dodaje i da je na tom području jutros već gorio jedan požar, nekih 200 do 300 metara dalje, no kaže da se u ovom slučaju ne radi o širenju vatre već o novom požaru. 

Na pitanje je li onda riječ o podmetnutom požaru, Glavina kaže da je vjerojatno jest, ali da to ipak treba utvrditi policija. 

Kanaderi koji su stigli na Hvar preusmjereni su s benkovačkog područja gdje od noći s nedjelje na ponedjeljak bjesni nekoliko požara koje je teško gasiti zbog snažnog vjetra.

Gradonačelnik Starog Grada Antonio Škarpa istaknuo je kako je dobra vijest da je vjetar malo oslabio, a loša, da se popodne očekuje promjena smjera.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene