Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji prognoze

Zima se ne predaje: Stižu snijeg i druga marčana bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na to da smo još uvijek pod dojmom prošlotjedne bure, bitno je naglasiti da će ova biti slabija.

U četvrtak nas u unutrašnjosti očekuje oblačno i kišovito vrijeme, u gorju povremeno i slab snijeg. Na Jadranu ipak druga priča, razvedrit će se i prevladavat sunčano, povremeno je moguć koji oblačak - no ništa značajno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Dan bi u cijeloj zemlji mogao obilježiti vjetar, koji bi i u unutrašnjosti povremeno mogao biti jak, a na moru će zapuhati druga marčana bura. S obzirom na to da smo još uvijek pod dojmom one prošlotjedne, treba naglasiti da će ova zasigurno biti slabija i da ne bi trebala donijeti veće probleme.

Već od jutra će biti oblačno i s povremenom kišom prije svega u Slavoniji, a u gorju bi moglo biti i malo snijega. Na Jadranu ipak vedrije i sunčanije, ponegdje s nešto malo oblaka. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, povremeno i jak sjeverac i sjeverozapadnjak, a na moru umjerena i jaka mjestimice i olujna bura. Mjerit će se od 2 do 5 u unutrašnjosti, oko -2 u gorju te između 5 i 8 stupnjeva Celzijevih na moru.

VIDEO Snimili smo junake kojima se divi cijela Hrvatska

I u drugom dijelu dana će se u unutrašnjosti nastaviti slično vrijeme, dakle oblačno, na istoku i s povremenom kišom. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar mjerit će se od 4 do 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu više manje vedro nebo, samo bi na riječkom području moglo biti malo više oblaka, ali uz dosta sunca. U gorju ipak oblačnije te povremeno uz slabu kišu ili snijeg. Puhat će umjeren i jak, ponegdje i olujan sjeverac i bura. A mjerit će se od 3 do 6 u gorju te oko 11 stupnjeva na moru.

VIDEO Pogledajte najkritičnije prizore s Jadrana

U Dalmaciji će se i poslijepodne zadržati većinom sunčano, samo će pokoji oblačak narušavati vedrinu neba. Mjerit će se od 11 do 15 stupnjeva Celzijevih uz obalu te koji stupanj manje u unutrašnjosti, no uz umjerenu i jaku buru će se činiti i hladnije.

Od subote razvedravanje

Do subote će se zadržati slično vrijeme, pretežno oblačno i uz povremene slabe oborine. A onda od subote razvedravanje te u nedjelju sunčanije i danju toplije.

Na moru će se idućih dana nastaviti sunčano. Puhat će bura koja će idućih dana biti u slabljenju, a onda će potom u nedjelju okrenuti na jugo.

Dakle četvrtak će u unutrašnjosti biti oblačan s povremenim oborinama, a na moru sunčan. Svugdje će biti vjetrovito, ali ova druga marčana bura neće biti iste jakosti kao ona prva i ne bi trebala stvarati veće probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene