Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošile 54 milijuna kuna

I stranke imaju problem s minusom u blagajni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izmaku ove, neki još nisu raščistili ni račune iz prošle godine, stranke su, prema revizijskom izvješću, loše vodile financije. A novac koji troše većinom pripada poreznim obveznicima.

Problema s minusom na stranačkom računu nemaju SDP, IDS i Hrvatski laburisti. Revizija im je dala prolaz. Nije isto, tvrdi SDP-ov Igor Dragovan, voditi stranku i državu. Minus na državnom računu, kaže, je nasljeđen. 'Država je došla u situaciju da nakon osam godina netransparentnim upravljanjem od HDZ-a mi u ovih godinu dana pokušavamo popraviti stanje', rekao je Dragovan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

>> Kao i država, i stranke su 2011. završile u minusu!

S minusom u stranačkoj blagajni muku muči većina stranaka. Stranka koja je godinama uživala u raskoši sada je u besparici, a računi iz prijašnjih kampanja dolaze na naplatu. Revizija je utvrdila minus od 16 milijuna kuna. HDZ-ovci tvrde: naše računovodstvo govori drugačije. 'Mi smo ovu godinu počeli poslovati sa minusom od 3 milijuna kuna ali on je bio vezan uz 7,5 milijuna kuna kredita koji smo uzeli za financiranje prošlogodišnje kampanje za parlamentarne izbore taj kredit smo vratili početkom ove godine' kaže HDZ-ov Damir Sesvečan.

HSS nekad u vlasti spao je na jednog zastupnika. Ali i na minus u blagajni. Kampanja je završena ali reviziji je sporan jedan račun od 2,5 milijuna kuna i to bez datuma. 'Mi smo za izbore imali ugovor s agencijom koje je tadašnje vodstvo na čelu s Bajsom ugovorilo', kaže Branko Hrg.

Godinu 2011. izbornu stranke su potrošile gotovo 54 milijuna kuna. Slijedi 2013., također izborna. Ali i 2013. baš kao i 2011. stranke će sve svoje skupove, reklamne materijale, izvođače najvećim dijelom financirati novcem poreznih obveznika jer od članarina ubiru vrlo malen postotak prihoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene