Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske nepogode

Pada snijeg: U Ogulinu novi 31 centimetar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg hladnog jutra dio Hrvatske danas se probudio pod snježnim pokrivačem, a promet je bio u kolapsu. Više od pola metra snijega trenutačno ima u Ogulinu i Delnicama.

Jeste li i vi imali poteškoća u prometu ili ste fotografirali snijeg u svom kraju? Fotografije nam pošaljite na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Novo jutro u svakom je slučaju bilo manje hladno nego jučer, ali novi snježni pokrivač izazvao je poteškoće u prometu. Najviše je snijega napadalo na Risnjaku - 46 centimetara te u Ogulinu (31) gdje ga sada ima 59 centimetara. U Delnicama je napadalo 26 centimetara novog snijega i sada ga ima 57 centimetara.

Snijeg otežava promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do zastoja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Za sav promet zatvorene su državne ceste D3 Kikovica- Gornje Jelenje- Delnice i D501 Gornje Jelenje- Oštrovica zbog snježnih nanosa na Špičunku (Lokve). 

Od 9 sati ujutro do 11:50 bio je zabranjen promet Sljemenskom cestom, zbog prevelike količine snijega. Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za vozila sa zimskom opremom. Putujete li, svakako se informirajte o uvjetima na cesti.

Vlažan i nestabilan zrak pritjecat će nam ne samo danas nego još i u srijedu i četvrtak pa će kiša i snijeg tako obilježiti i sredinu tjedna.

>> U Gospiću i Otočcu čak -16: Stiže novi snijeg, ponegdje i do 50 cm!

Snijeg koji je padao na širem gradskom području usporava promet, a na većini gradskih i prigradskih autobusnih linija ZET-a bilježena su tijekom jutra odstupanja od voznih redova.

Kasnije tijekom dana, uspostavljene su sve ZET-ove tramvajske i autobusne linije. Unatoč tome, promet teče otežano i uz odstupanja od reda vožnje.

Glavni autobusni kolodvor u Zagrebu obavještava da svi autobusi prema svim odredištima u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu prometuju sukladno redu vožnje, no zbog loših vremenskih uvjeta moguće je otkazivanje prometovanja pojedinih linija, slijedom čega Vas pozivamo da se na vrijeme informirate i provjerite polazak za željeno odredište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene