441427
441427
441427
441427
441427

PETRINA POLUDIO NA SABOR 'Ovakav podmukli i antihrvatski čin u režiji je HDZ-a i MOST-a'

  • , 26.06.2016., 07:18
  • Autor:
  • komentara

Stipe Petrina jedan je od zastupnika koji nijsu nazočili svečanoj sjednici Sabora. Kaže - o sjednici nije bio ni obavješten.

 
 
 
 
Stipe Petrina,arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Stipe Petrina,arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Stipe Petrina, nezavisni zastupnik u nedavno raspuštenom 8. sazivu Hrvatskoga sabora, priopćio je u subotu navečer kako je razočaran što nije bio na svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora u povodu Dana državnosti jer nije bio obaviješten o terminu njezina održavanja, a krivcem za to smatra saborsko vodstvo.

"Svi koji ste danas pratili svečanu sjednicu Sabora povodom jubileja, 25 godina državnosti Republike Hrvatske, mogli ste primjetiti kako je sabornica bila poluprazna te da je u njoj bilo nazočno svega dvadesetak zastupnika. Jako sramotno i jadno s obzirom na dan koji bi trebali s ponosom slaviti", ustvrdio je Petrina. Dodao je kako je on "nažalost, jedan od članova koji nije danas bio među tom dvadesetoricom rijetkih zastupnika" te da mu je zato jako žao, da je razočaran i nesretan zbog toga jer je žarko želio biti na sjednici te jer smatra da je "svo vrijeme časno ispunjavao svoje saborske obaveze i obnašao ono što je u svome programu objavio".

U priopćenju je objasnio zašto nije došao na sjednicu podsjetivši da je na zadnjoj sjednici Sabora u ponedjeljak 20. lipnja, jasno rečeno, a potkrijepio je to citatom: "Ako se ukaže potreba za sazivanjem sjednice Sabora po bilo kojoj osnovi, saborski zastupnici će se obavjestiti telegramom ili na bilo koji drugi način".

S obzirom pak da ga nitko nitko nije obavijestio u koje vrijeme će biti održana svečana sjednica, Petrina smatra da je krivac za "taj sramotan čin, vodstvo Sabora - predsjednik gospodin Željko Reiner u prvome planu te svih pet potpredsjednika: Robert Podoljnjak, Ante Sanader, Ivan Tepeš, Milanka Opačić te Vesna Pusić koji su, na ovaj način svojom (ne)namjernom nemarnosti izvrgli ruglu u prvom redu, Republiku Hrvatsku, a onda i hrvatski narod kao i sve hrvatske saborske zastupnike koji bi velika većina bili prisutni da su prije spomenuti obavljali svoju dužnost časno i pošteno onako kako su se zakleli".

"Da je ovakav podmukli i antihrvatski čin u režiji MOST-a i HDZ-a, jasno je iz toga što predsjednica Republike Hrvatske, na prijem povodom Dana državnosti nije pozvala saborske zastupnike nego 'likove' koji su joj financirali predsjedničku kampanju", tvrdi Petrina. Za njega je pak, kako navodi, "posebno sramotna izjava potpredsjednika Vlade Bože Petrova, koji kao i uvijek zavarava javnost eto tobože zgrožen činjenicom da je sabornica danas bila poluprazna, a za to okrivljuje saborske zastupnike, a jasno je da su zastupnici MOST-a bili za to da će se ako se sazove svečana sjednica Sabora, svim saborskim zastupnicima uputiti poziv".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se