Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Optužen za gospodarski kriminal

Jambo: I ovu optužnicu mogu objesiti mačku o rep!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo odbacio je danas optužbe za gospodarske zlouporabe vezane za nekretninu u Kleku, za koje ga u novoj optužnici tereti metkovsko Općinsko državno odvjetništvo, kojemu je poručio kako i ovu optužnicu 'mogu objesiti mačku o rep'.

Metkovsko tužiteljstvo optužuje bivšeg direktora metkovske tvrtke 'Razvitak' Antu Lozića i Stipu Gabrića Jamba, tadašnjeg direktora tvrtke 'Jambo d.o.o.', da su, gospodarskim zlouporabama, na razlici prodajne i stvarne vrijednosti nekretnina Gabrićevoj tvrtki stekli nezakonitu korist od oko 42,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Slika nije dostupna Zbog odštete za sušu DORH podigao optužnicu protiv Stipe Gabrića Jamba

'Državno odvjetništvo teretilo me da sam oštetio 'Razvitak' za 42 milijuna kuna. Međutim, nakon što je nekretnina kupljena, a s obzirom da je imala hipoteku, žalili su se stečajni upravitelj 'Razvitka' Mate Marić i odvjetnica banke, no Vrhovni sud je na tu žalbu nakon ponovne revizije te prodaje kazao da je ta kupoprodaja uredna. To je Vrhovni sud riješio prošloga tjedna ustvrdivši uz odbijanje žalbe da na kupoprodaji nema nepravilnosti', izjavio je Gabrić.

Protiv Jamba podignuta optužnica za gospodarski kriminal

Tužiteljima je poručio kako i ovu, kao i druge optužnice protiv njega,'mogu objesiti mačku o rep'.

Iz metkovskog Općinskog državnog odvjetništva jutros je potvrđeno kako je protiv Lozića i Gabrića zadnji dan prošle godine podignuta optužnica zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom ih se tereti da su u drugoj polovici 2003. te početkom 2004. u Metkoviću sklopili kupoprodajni ugovor za nekretnine Turističkog naselja Klek po cijeni znatno nižoj od tržišne. U toj je transakciji, kažu u tužiteljstvu, tvrtka "Jambo d.o.o." na razlici prodajne cijene i stvarne vrijednosti nekretnine stekla nezakonitu imovinsku korist veću od 42,5 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene