Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Offside'

Štimac: Ako treba nek' me policija kontaktira čim prije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija 'Offside' podigla je nogometni svijet na noge. I dok jedni bruje o privedenim zvučnim imenima, od kojeg nijedno još nije službeno potvrđeno, drugi kažu, vrijeme je da stanemo na kraj nogometnoj mafiji. O akciji je za Dnevnik Nove TV govorio Igor Štimac.

Je li Vas danas ili ranije oko ove akcije kontaktirala policija?

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Nije i to mogu reći nažalost, jer ako treba volio bi da se to što prije dogodi, jer ovo je žalosno što se događa, da se ovako barata sa imenima i prezimenima određenih ljudi koji još nisu dobili nikakav poziv niti ih se, ja vjerujem na bilo koji način može čvrsto povezati s ovim kriminalnim radnjama o kojima danas bruji cijela Hrvatska.   

Jeste li očekivali ovakvu akciju? Jeste li ikada pokušali raščistiti ima li tu istine - o tome se govori godinama?

Kad sam ja u pitanju moram prije svega reći da sam i kod bivšeg premijera Sanadera pokušavao pokrenuti inicijativu za jednom ovakvom akcijom i da sam bivšeg ministra sporta Dragana Primorca pokušavao uvjeriti da sjedne za stol i okupi sve vlasnike kladionica kako bi ih na jedinstven način uvjerio kako ponuda hrvatskih parova u kladionicama samo šteti hrvatskom sportu, ali nitko nije imao vremana za to.  

Spominje se podulja lista zvučnih imena koja su privedena - na toj su listi neki aktivni igrači, bivši nogometni reprezentativci, nogometni suci - jesu li Vama osobno neki rezultati u domaćoj ligi bili sumnjivi - neslužbeno se spominje da su pod povećalom policije utakmice HNL-a od ožujka do svibnja ove godine?

Ono što znam sigurno da nijedan klub u kojem sam ja radio ili na bilo koji način djelovao, dok sam obnašao nekakvu dužnost nije sudjelovao u nikakvim sličnim radnjama. Isto tako ne želim se baviti insinuacijama niti upirati prstom u nekog drugog, a da imam dokaze to bi rado napravio vjerujte jer raditi u hrvatskom sportu pod ovakvim uvjetima gdje se svaki rezultat insinuira, jako je teško raditi i nije čudo da mnogi odustaju od rada u hrvatskom sportu.

Što Vi očekujete od ove akcije?

Prije svega pozdravljam akciju i USKOKA i policije, jer stvarno je puno toga došlo pod znak sumnje. Nadam se da će njihova akcija iznjedriti i dobre rezultate, nadam se da nije samo politikanstvo. Iako mi je žao kako sam rekao što se ispočetka krenulo s insinuacijama po pitanju imena i prezimena u hrvatskom sportu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene