Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša diljem zemlje

Stiglo nam je pogoršanje vremena, temperatura zraka u padu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo nam je pogoršanje vremena: kiša, pljuskovi i grmljavina tijekom noći zahvatili su zapadne krajeve, a proširili su se i na ostatak zemlje.

Umjereno je do pretežno oblačno s kišom diljem zemlje, ponegdje i obilnijom te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Poslijepodne se na zapadu očekuje smirivanje i djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverac.

Na Jadranu u početku umjereno jugo, popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima. 

S ovom promjenom stiže i hladniji zrak sa sjevera, tako da je i osjetno svježije: u većini krajeva i desetak stupnjeva. U unutrašnjosti od 19 ujutro i prijepodne do 14 krajem dana, na Jadranu od 25 prijepodne do 18 °C krajem dana.

Već poslijepodne u ponedjeljak sa zapada stiže postupno smirivanje, bit će manje kiše, a i naoblaka će se djelomice kidati. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverac. Sredinom dana očekuje se blizu 20 stupnjeva, no kasnije će još zahladnjeti. Glavninu oborine ovdje očekujemo prijepodne.

A u Slavoniji nešto kasnije, od sredine dana. I na istoku pri tom može biti obilnije kiše. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, mjerit će se dvadesetak stupnjeva, no kao i na zapadu, prema večeri, hladnije.

I u gorju i na sjevernom Jadranu idućih sati stiže noablačenje, nakon čega će biti kiše, možda i obilnije te izraženijih pljuskova i grmljavine.

Ni Dalmaciju ne zaobilazi pogoršanje vremena. Kiša i pljuskovi, prvo na sjevernom dijelu, a zatim i drugdje. Može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Umjereno jugo, poslijepodne će okretati na jaku buru s olujnim udarima. Temperatura, od 22 na sjeveru do 26 stupnjeva na jugu Dalmacije.

Premda će se nestabilno zadržati do sredine tjedna, najviše se kiše očekujemo tijekom ponedjeljka. Toplije i sunčanije, ponovno od srijede.

I u utorak će još biti promjenjivo oblačno, povremenu uz malo kiše: češće u gorju. Stabilnije, sunčanije i ponovno toplije, čeka nas od sredine tjedna.

I na Jadranu će idućih dana biti više sunca nego danas, no neće biti stabilno. Do četvrtka će puhati umjerena i jaka bura, a moglo bi biti i pokojeg pljuska: uglavnom u Dalmaciji. I ovdje od srijede opet toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene