Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad temperatura

Stigla snažna promjena, moglo bi biti i snijega: Evo dokad će i potrajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je promjena vremena. Sunce i visoke temerature zamijenili su kiša i zahladnjenje.

Stigla nam je dosta nagla i snažna promjena vremena. Danas ujutro dočekala nas je obilna kiša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

A i ostatak prijepodneva obilježit će kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje oborina može biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, a krajem dana i u Dalmaciji. U najvišem gorju moguć je i snijeg, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom dijelu dana sa zapada bi trebalo stići djelomično razvedravanje. Vjetar će biti uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena do jaka, poslijepodne mjestimice i olujna bura, dok će na južnom puhati umjereno do jako jugo.

Temperatura zraka kretat će se uglavnom od 11 do 15 stupnjeva, a na Jadranu od 19 do 24 Celzijevih stupnjeva. Navečer će biti osjetno svježije.

Vikend će u kopnenoj Hrvatskoj biti ugodniji od današnjeg dana. U subotu najpovoljnije, premda mjestimice s jutarnjom maglom. Na mijeni tjedna malo nestabilnije vrijeme, ali nasreću uz malo zatopljenje

Na Jadranu će u subotu biti vrlo vjetrovito, uz buru i sjevernjak. Na krajnjem jugu zemlje u prvom dijelu dana bit će oblačno s kišom, lokalno moguće i obilnijom, te pljuskovima i grmljavinom. Od nedjelje ipak proljepšanje vremena, uz slabljenje vjetra i zatopljenje.

U subotu će se jutarnja temperatura kretati od 2 do 8 stupnjeva, a na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 15 do 20 °C.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene