457823
457823
457823
457823
457823

Stier o novoj optužnici protiv Kalmete: "Ne vidim razloga za isključenje iz stranke"

  • , 21.11.2016., 13:56
  • Autor:
  • komentara

Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier (HDZ) izjavio je da poštuje princip presumpcije nevinosti pa ne vidi nijedan razlog da se iz stranke isključi Božidara Kalmetu, zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture.

 
 
 
 
Stier je kazao kako ne vidi razloga za isključivanjem Kalmete iz HDZ-a (Video: Dnevnik.hr)
Stier je kazao kako ne vidi razloga za isključivanjem Kalmete iz HDZ-a (Video: Dnevnik.hr)

Njega je USKOK optužio da je zbog produkcije filma "Prometna renesansa Hrvatske" proračun oštetio za više od 600.000 kuna.

"Ne vidim nijednog razloga za isključenje iz stranke. To u ovom slučaju, kao i u bilo kojem drugom slučaju gdje se poštuje presumpcija nevinosti, ne bi trebalo biti u pitanju, a drugo je što se tiče političkih implikacija budućih mogućih kandidatura", rekao je Stier novinarima na okruglom stolu "Hrvatska u Europi - migracijski izazovi".

Buduće kandidature treba raspraviti na stranačkim tijelima, dodao je. "To se još nije raspravljalo, i naravno pitanje na kojim stranačkim tijelima - prvenstveno pretpostavljam da je to naša županijska organizacija u Zadarskoj županiji", kazao je Stier.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbio je komentirati Kalmetin slučaj rekavši kako sudske postupke ne može komentirati.

"Ne mogu komentirati sudske postupke, ni sudske niti postupke odvjetništva. Čuo sam da je podignuta optužnica, nakon toga ide optužno vijeće i ono će odlučiti je li ta optužnica pravovaljana, odnosno hoće li je potvrditi ili neće", odgovorio je Butković na pitanja novinara nakon dodjele nagrada "Gospodarstvenik" i "Gospodarski događaj godine".

Nakon što je sud u aferi HAC Remorker nedavno potvrdio optužnicu protiv Kalmete, USKOK je podignuo još jednu optužnicu protiv njega i to zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je, tvrde, mimo postupaka javne nabave produkciju filma "Prometna renesansa Hrvatske" dogovorio sa Fimi mediom, čime je Ministarstvo oštetio za 612.000 kuna. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se