449259
449259
449259
449259
449259

Stier: Beljak je poznat prvenstveno po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona

  • , 06.09.2016., 17:55
  • Autor:
  • komentara

Nositelj HDZ-ove liste za VII. izbornu jedinicu Davor Ivo Stier odgovorio je u utorak čelniku HSS-a Kreši Beljaku, koji ga je javno pitao o tome gdje je bio 1991., kako je on (Stier) došao iz Argentine u Hrvatsku te bio ratni izvjestitelj dok je Beljak "poznat prvenstveno po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona".

 
 
 
 
Davor Ivo Stier (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Davor Ivo Stier (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

"Ja sam 1991. godine došao u Hrvatsku iz Argentine, bio sam ratni dopisnik, kasnije sam nastavio i završio studij. Ne znam na kojem je ratištu Beljak postao slavan, ali znam da je postao poznat po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona, zbog čega je bio pravomoćno osuđen za krađu. Neće nam takav dijeliti lekciju o patriotizmu! Patriotizam je u prvom redu poštivanje hrvatskih zakona", poručio je je Stier sa izvanredne konferencije za novinare u Karlovcu.

Krešo Beljak se u utorak, tijekom boravka u Samoboru, pred novinarima upitao gdje su bili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Stier 1991. godine, kada se on (Beljak) borio protiv današnjeg premijera Srbije i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, u kontekstu čega je rekao da SNS neće ući u Europsku pučku stranku sve dok Srbija ne uđe u EU. Nasuprot tome, njegov HSS jest, naglasio je Beljak, dio europskih pučana.

Stier je tu izjavu komentirao riječima da Beljaka "jako svrbi što je još u svibnju ove godine, kao predsjednik HSS-a, mogao dići ruku protiv Vučića u Europskoj pučkoj stranci, a to nije učinio".
Bilo je to na radnoj skupini na koju je bio pozvan i HSS. Znam da su neki tražili i od njega da pošalje pismo, barem, ako neće moći biti prisutan, ali on nije iskoristio priliku koju je kao predsjednik HSS-a imao da kaže što misli, i da je protiv, rekao je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se