Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljeni novi natpisi

VIDEO Vukovarski branitelj zbog ćiriličnih ploča bacio odoru i odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska policija dematirala je da je interventna policija po gradu postavljena isključivo zbog novih ćiriličnih ploča. A upravo zbog tih ploča jedan je vukovarski branitelj skinuo svoju odoru s odličjima i ostavio je pred policijom.

U znak prosvjeda zbog ponovnog postavljanja ćiriličnih ploča u Vukovaru, branitelj Domovinskog rata ipredsjednik vukovarsko-srijemske Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Stevo Culej skinuo je svoju odoru sa svim odličjima pred policijskom postajom Vukovar i ostavio je na zaštitnoj ogradi.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku

'Ne mogu više gledati što se događa, oni su mi obesčastili uniformu. Neka je nosi ministar iz 21. stoljeća', izjavio je Culej, aludirajući na ministra hrvatskih branitelja i vukovarskog branitelja Predraga Matića.

Naglasio je kako je odoru s odličjima objesio u znak prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru, sramotnim ocijenivši da su dvojezične ploče postavljane danas, 'na svetu nedjelju, na obljetnicu kada se preko Marinaca iz Vinkovaca krenulo u proboj kako bi se pomoglo Vukovaru u okruženju'.Culej je, u pratnji desetak suboraca, odoru objesio na ogradu uz koju stoje policajci koji osiguravaju zgradu Policijske postaje Vukovar i dvojezičnu ploču koja je tamo ranije postavljena.

Istaknuo je kako je osobno glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću predao 51 kaznenu prijavu za ratni zločin u Borovu Selu, gdje su srpski pobunjenici na zvjerski način ubili 12 hrvatskih redarstvenika, među kojima je bio i njegov brat. No, rekao je, na te prijave nije dobio nikakav odgovor DORH-a, a Bajić ga je, kaže, pitao 'koliko je ubio Srba prilikom obrane Jarmine'.

Stevo Culej bio je jedan od organizatora razbijanja prvih dvojezičnih ploča koje su u Vukovaru postavljene početkom rujna, zbog čega ga je vukovarska policija tada privela na obavijesni razgovor.

Podsjetimo, rano jutros postavljene su nove ćirilične ploče u Vukovaru na nekoliko državnih zgrada. Pred zgradom Ureda državne uprave, policijske postaje, zgradama HZZO-a, HZMO-a i u Luci Vukovar nalaze se jake snage temeljne i interventne policije.

>> Interventna policija po Vukovaru: Postavljene nove ćirilične ploče

Iako je postavljanje interventne policije u široj javnosti odmah povezano s postavljanjem novih ploča, iz policije to oštro demantiraju. 'Osiguravanja su vezana uz sva događanja kako u gradu Vukovaru tako i na njegovom širem području. Razlog povećanog broja policijskih službenika u Vukovaru su od prije najavljena javna okupljanja koja su se odvijala na širem području grada Vukovara, a to su: Memorijalni nogometni turnir Blago Zadro, koji se cijeli vikend odvija u gradu Vukovaru, također i jučerašnja događanja u Bršadinu odnosno posveta obnovljene crkve, kao i osiguranja lokacija i objekata na kojima se nalaze dvojezične ploče. Napominjemo kako u protekla 24 sata na području grada Vukovara nije evidentiran niti jedan događaj koji bi ugrozio stanje sigurnosti', stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene