Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerili smo

Štete li radnici Jadrankamena i sebi svojim postupcima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stečaj, prosvjed, policija, uhićenja. Sve to dio je priče oko bračkog Jadrankamena. Radnici su uzeli stvar u svoje ruke i trenutačno ne žele da se provodi zakon.

Tvrde, više nikom ne vjeruju. Provjerili smo koliko time i sami rade štetu kako sebi tako i budućnosti tvrtke za koju se bore. Nimalo lijepo ponašali su se i prema drugoj stečajnoj upraviteljici koja radi svoj posao. Jasno je da su radnici Jadrankamena davno izgubili strpljenje.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

Stečajni postupak prigoda je da se odnosi u tvrtki riješe, a zato je potrebna dubinska analiza koju radnici ne dopuštaju. 'Zapravo rade u korist svoje štete, jer stečajni postupkom bi zapravo se omogućilo, prije svega naplata njihovih potraživanja', kaže Darko Šket, stečajni upravitelj.

Poruka ni mogućim budućim ulagačima nije dobra. Neozbiljno je, kritizira jedan od najuspješnijih stečajnih upravitelja u Hrvatskoj, da se njegove kolege proglašava lošima jer posao nisu ni počeli.

'Može se razumjeti da su oni zbog neisplata plaća višemjesečnih nezadovoljni i jadni, međutim mislim da je potpuno krivi način', ističe Šket. Radnici, očito, imaju drugi plan. 'Osnovati ćemo d.o.o. naš žiro račun i jednostavno ćemo preuzeti poslovanje Jadrankamena', kaže Tonči Drpić iz sindikata Jadrankamena.

'O svemu odlučuju vjerovnici, ali svi vjerovnici kroz skupštinu i ostala tijela stečajnog postupka', dodaje Šket. U ovom slučaju to su i banke i dobavljači, a ne samo radnici. No, oni unatoč tome što i sami krše zakon očito neće odustati. Udruga stečajnih upravitelja zbog toga će tražiti reakciju za svoje ljude na terenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene