Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stegovni postupak protiv sutkinje osumnjičene za mobbing

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Općinskog suda u Rijeci Gordana Kosić pokrenula je stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem protiv sutkinje Vasilije Perić zbog prekoračenja službene ovlasti suca i nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti sumnjičeći ju za mobbing.

Kosić je odluku donijela na temelju prijave daktilografkinje-zapisničarke na tom sudu Violete Pavlović da ju je 21. ožujka sutkinja Perić za vrijeme rada uhvatila za ramena i odbacila sa stolca, pri tome vičući na nju i prigovarajući njezinu radu. Violeta Pavlović prijavila je predsjednici suda, kako stoji u
priopćenju za javnost Gordane Kosić, i da ju je sutkinja Perić dulje vrijeme, a posebno posljednjih mjesec do mjesec i pol verbalno napadala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Nastavljaju se obračuni u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) Nova kazna u SDP-u Ne prestaju obračuni u SDP-u: Habeku prijeti kazna zbog javnih kritika lokalnom vodstvu

Dan nakon prijavljenog incidenta predsjednica Općinskog suda u Rijeci saslušala je daktilografkinju Pavlović, uzela izjavu sutkinje Perić koja je negirala prijavljeni događaj i provela daljnji dokazni postupak. 

Na taj je način utvrdila kako postoji osnovana sumnja da je
sutkinja Perić napravila ono za što ju je teretila Pavlović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene