Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stegovni postupak protiv dvojice policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, komentirajući peticiju mještana Vrsara zbog policijskog postupka protiv vozača koji je skrivio nesreću sa smrtnim ishodom, izjavio je kako je protiv dvojice policajaca pokrenut stegovni postupak.

Također Policijska uprava istarska odmah je u Vrsar uputila službenike za ispitivanja zakonitosti postupanja na teren, a i Ravnateljstvo policije poslalo je svoje djelatnike da ispitaju zakonitost postupanja policajaca.

Pročitajte i ovo Zagađivanje jame; ilustracija - 3 Prva presuda u povijesti Vlasnica ugostiteljskog objekta godinama bacala smeće u speleološki objekt: Otkrio je jedan detalj Slika nije dostupna Suspenzija Zahtjev za stegovnim postupkom protiv Kučine

Ministar Kirin istaknuo je kako je jučer naredio da i unutarnja
kontrola MUP-a ispita sve okolnosti eventualne povrede službene dužnosti policijskih službenika u Vrsaru.

U Vrsaru je u nedjelju, 30. rujna, 1200 građana Vrsara, od ukupno 2000 stanovnika toga istarskog mjesta, potpisalo peticiju koja će biti poslana MUP-u i Policijskoj postaji u Poreču zbog, kako se navodi, 'neodgovorna, neprofesionalna postupanja i oglušivanja policije' u vezi s vozačem koji je prošli tjedan izazvao prometnu nesreću, u kojoj je poginuo 48-godišnji motociklist Petar Šalja.

Šalja je smrtno stradao u srijedu, 26. rujna, u središtu Vrsara kada je na njega naletio osobni automobil marke BMW, austrijskih registarskih oznaka, kojeg je pod utjecajem alkohola vozio 29-godišnji Dalibor R. iz Vrsara.

U peticiji građana se navodi i da su Vrsarani policiji slali
mnogobrojne pozive 'zbog višednevna divljanja 'ubojice' osobnim automobilom u naseljenom mjestu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene