Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ALS liječila u Kini

Štefanija je preminula - na stranicama klinike u kojoj se liječila uz njenu sliku piše da je vidljiv napredak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štefaniji je ALS dijagnosticiran prije godinu dana. Kada je bolest uznapredovala obitelj je pomoć potražila u kineskoj klinici Relife.

Amiotrofičnu lateralnu sklerozu Štefaniji su dijagnosticirali pred godinu dana. U samo dva mjeseca od potpuno zdrave osobe postala je ovisna o drugima.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

'Prvo joj je počela jedna noga stezati u mišiću. Ona je sve teže i teže hodala. Počelo se pogoršavati stanje. Ruke su joj počele slabiti',  prepričao je ekipi Provjerenog Štefanijin suprug Ivan Hajster.

Nakon što je bolest uznapredovala, pomoć su potražili u kineskoj klinici Relife gdje im je rečeno da postoji velika vjerojatnost izlječenja. No cijena izlječenja stajala je 200.000 kuna. Osim smještaja i liječenja tradicionalnom kineskom medicinom u cijenu je bilo uključeno i liječenje matičnim stanicama. Rekli su im kako će prve rezultate vidjeti nakon tri do šest mjeseci. No dva mjeseca nakon povratka iz Kine Štefanije je preminula.

'Najveći dar - ŽIVOT!': Ovo je Mirjanina borba s ALS-om!


Prvi Hrvat u navedenoj klinici bio je 17 godišnji Kristijan Horvat. Povratkom iz Kine uslijedile su priče o dječaku koji je pobjedio ALS. Koji je ustao iz kolica i koji potpuno samostalno može hodati nakon nekoliko metara - a sve zahvaljujući liječenju u Kini. Tamo su dospjeli preko predsjednice njemačke udruge LIGHT FOR TOMORROW Tehvide Tee Rekić inače bosansko hercegovačke državljanke, ali ta priča sa sretnim krajem daleko je od idilične. Obračun novca, koliko je prikupljeno te koliko je potrošeno od njemačke udruge do danas nisu dobili.

Na adresi koja je navedena na službenoj web stranici udruge nalazi se obiteljska kuća - u kojoj živi tek mlađi bračni par. A humanitarka Rekić odselila je pred godinu dana. Kada smo zajedno odlučili provjeriti liječnike kineske poliklinike došli smo do nevjerovatnih saznanja. Navedena klinika u kojoj su bili Kristijan, Štefanija i Stojan nema uopće zaposlenog specijalista koji se bavi matičnim stanicama. Pacijente koji su bili na liječenju u klinici Relife mjesecima poslije liječenja , stanje nije nimalo bolje, čak štoviše kod nekih je bolest još više uznapredovala.

Štefanija Hajster iako je preminula pred četiri mjeseca na službenim stranicama kineske klinike stoji kako je vidljiv napredak i kako je živa.

Više pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene