Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Kako se rasplela apsurdna ovrha nad seoskim DVD-om zbog dvorane za svadbe s kojom nemaju veze?

Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rješenje problema za DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Tjedan dana nakon objave priče u Dnevniku Nove TV trebalo je kako bi se riješio problem za petstotinjak obitelji mjesta Luka nadomak Vrbovca.

DVD Luka završio je u stečaju, jer nije platio ZAMP-u tantijeme za održavanje svadbi u dvorani koja uopće nije u njihovom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NI KRIVI, A DUŽNI Vatrogasci u stečaju zbog naknade ZAMP-u: Nismo vlasnici društvenog doma i nismo organizirali svadbe Slika nije dostupna ZAMP tvrdi da im pomažu, oni tvrde suprotno U teškim danima za vatrogastvo jedan je DVD završio u stečaju

''Čisto je i jasno da DVD Luka nikad nije bio vlasnik tog prostora i da naprosto nije organizirao te svadbe to je ona prvotna činjenica koja je neoboriva koja je nepobitna'', rekao je Mija Mijatović iz DVD-a Luka.

Podrška je stigla iz svih krajeva Hrvatske. No želja je samo jedna. ''Očekujemo kao što se uvijek govori bolje dane jer nama je želja da se jednostavno DVD Luka stavi u normalno funkcioniranje i da bude punopravni član naše vatrogasne zajednice kao što je bio do sada'', rekao je Slavko Povrlišek, vatrogasna zajednica grada Vrbovca.

Pričom dobrovoljnih vatrogasaca šokirani su i u vatrogasnoj zajednici. No ovo je tek mali dio problema koji muče vatrogasce.

''Ako u vatrogasnom kamionu nekom postoji slučajno radio onda mi moramo plaćati pretplatu tako da su to vrlo apsurdne stvari. Na jednu stranu kada nam se dogode požari onda svi traže i padaju u nesvijest kako to vatrogasci ovo ono, a vidite najbanalnije stvari nam se događaju na ovakav način'', kaže Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Apsurdni slučaj vatrogasaca DVD-a Luka ubrzano se počeo rješavati nakon priče objavljene u Dnevniku Nove TV. ''Stvari su se počele ubrzano rješavati odnosno na pragu smo nekakvog rješenja koje će zadovoljiti sve strane'', dodaje Mijatović.

A rješenje se tražilo i na sastanku sa ZAMP-om. ''Prije svega izražavamo još jednom žaljenje što je uopće do tog problema došlo'', rekao je Marčec te dodao da će ZAMP povući ovrhu i učiniti sve što je potrebno da se spriječe bilo kakve daljnje neugodnosti za DVD Luku.

No hoće li DVD završiti 70-godišnju tradiciju s ključem u bravi, odlučit će Trgovački sud u Osijeku.

Iz Trgovačkog suda u Osijeku na naša brojna pitanja koja smo imali za slučaj DVD-a Luka i ZAMP-a nije stigao nikakav odgovor. Nejasno je kako se za dug tereti netko tko uopće nije vlasnik spornog prostora - u ovom slučaju zgrade u kojoj su se odvijale svadbe.

Vlasnik te zgrade je mjesni odbor. Stečaj nad DVD om je provodio sud u Osijeku - zanimljivo - otvoren je proveden, ali i zatvoren u istom danu.

Zapovjednik DVD-e Luka Željko Grgoić, na pitanja koja su vaša očekivanja od trgovačkog suda u Osijeku koji trenutačno odlučuje o vašem stečaju kaže: ''Da se ta agonija s našeg DVD-a konačno skine, da se možemo vratiti našem radu i zadaći za koju smo obučavani''.

Pratit ćemo svakako rasplet ove priče pune apsurda. Osobito način na koji je do ovrhe došlo
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene