442619
442619
442619
442619
442619

Statut HDZ-a mijenjat će se nakon izbora predsjednika

  • , 07.07.2016., 15:47
  • Autor:
  • komentara

Nova sjednica radne skupine za izmjene Statuta održat će se nakon izbora novog predsjednika HDZ-a.

 
 
 
 
Miro Kovač (Foto: Dnevnik.hr)
Miro Kovač (Foto: Dnevnik.hr)

Radna skupina za izmjene Statuta HDZ-a u četvrtak je zaključila da će se iduća sjednica te radne skupine održati nakon izbora novog predsjednika HDZ-a te nakon što on sazove stranačko Predsjedništvo.

"Prvi zaključak radne skupine za izmjene Statuta je da će iduća sjednica biti tek nakon izbora predsjednika HDZ-a i nakon što on sazove i stranačko Predsjedništvo", kazao je novinarima član te radne skupine Davor Ivo Stier nakon sjednice.

Istaknuo je kako se radi o procesu koji ne ide u smjeru nikakve limitacije, već jačanja demokratizacije HDZ-a i rješavanje problema hrvatskih građana. "Priča promjene Statuta i daljnje demokratizacije HDZ-a bit će ukomponirana i treba biti dio naše opće poruke u predizbornoj kampanji", kazao je.

Predsjednik te HDZ-ove radne skupine Milan Kovač podsjetio je da su već ranije donijeli izmjene Statuta po kojem se predsjednik HDZ-a i čelnici pojedinih stranačkih tijela biraju po načelu "jedan član - jedan glas". Dodao je i da će HDZ na kraju procesa "iznjedriti demokratski Statut koji će omogućiti transparentan rad stranke".

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković je u srijedu nakon predaje potpisa za njegovu kandidaturu, upitan o najavljenim izmjenama Statuta po kojem bi se smanjile ovlasti predsjednika, odgovorio da te izmjene nisu prioritet HDZ-a uoči izvanrednih parlamentarnih izbora te će o tome razgovarati nakon izbora. "Ne vidim nikakve potrebe da se brzo mijenja Statut uoči parlamentarnih izbora", naglasio je. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se