Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radna skupina

Statut HDZ-a mijenjat će se nakon izbora predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sjednica radne skupine za izmjene Statuta održat će se nakon izbora novog predsjednika HDZ-a.

Radna skupina za izmjene Statuta HDZ-a u četvrtak je zaključila da će se iduća sjednica te radne skupine održati nakon izbora novog predsjednika HDZ-a te nakon što on sazove stranačko Predsjedništvo.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Prvi zaključak radne skupine za izmjene Statuta je da će iduća sjednica biti tek nakon izbora predsjednika HDZ-a i nakon što on sazove i stranačko Predsjedništvo", kazao je novinarima član te radne skupine Davor Ivo Stier nakon sjednice.

Istaknuo je kako se radi o procesu koji ne ide u smjeru nikakve limitacije, već jačanja demokratizacije HDZ-a i rješavanje problema hrvatskih građana. "Priča promjene Statuta i daljnje demokratizacije HDZ-a bit će ukomponirana i treba biti dio naše opće poruke u predizbornoj kampanji", kazao je.

Predsjednik te HDZ-ove radne skupine Milan Kovač podsjetio je da su već ranije donijeli izmjene Statuta po kojem se predsjednik HDZ-a i čelnici pojedinih stranačkih tijela biraju po načelu "jedan član - jedan glas". Dodao je i da će HDZ na kraju procesa "iznjedriti demokratski Statut koji će omogućiti transparentan rad stranke".

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković je u srijedu nakon predaje potpisa za njegovu kandidaturu, upitan o najavljenim izmjenama Statuta po kojem bi se smanjile ovlasti predsjednika, odgovorio da te izmjene nisu prioritet HDZ-a uoči izvanrednih parlamentarnih izbora te će o tome razgovarati nakon izbora. "Ne vidim nikakve potrebe da se brzo mijenja Statut uoči parlamentarnih izbora", naglasio je. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene