Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Izvješće iz Washingtona

State Department: U Hrvatskoj se djecu i žene iskorištava za prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Washingtona je stiglo izvješće u kojem stoji kako se su u Hravtskoj djeca iskorištavana za prostituciju, žene također, a ima i prisilnog rada u poljoprivredi.

Američki State Department objavio je zabrinjavajuće izvješće o trgovini ljudima u kojima upozorava Hrvatsku da je taj problem veći od onoga identificiranog od strane Banskih Dvora.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

>> Američki diplomati pod istragom zbog korištenja seksualnih usluga

Navodi se kako su djeca iskorištavana za prostituciju na Jadranu pogotovo tijekom turističke sezone. Također Hrvatsku se upozorava da su žene i muškarci podvrgnuti prisilnom radu u poljoprivredi, a da su žene podvrgnute trgovini seksom. Izvješće iz Washingtona je komentirao i premijer Zoran Milanović.

'To je izvješće State Departmenta. Mi smo suverena država, američki dobri saveznici. Izvješća State Departmenta su izvješća State Departmenta. Hrvatska je država članice EU koja će funkcionirati po pravilima i u tome smo jako ozbiljni', rekao je premijer Milanović.

Prisilan rad u poljoprivredi komentirao je resorni ministar Tihomir Jakovina. 'S obzirom koliko sam puno na terenu, koliko sam obišao poljoprivrednih gospodarstava i uspješnih projekata nisam naišao na bilo kakav oblik prisilnog rada poljoprivredi. I koliko ja znam prislinog rada u poljoprivredi nema', kaže ministar.

State Departmant se poziva na izvješće Europske komisije u kojem je istaknuto kako su hrvatske kazne za zločine trgovine i dalje niže od kazni za druge organizirane zločine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene