Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli računi u Komletince

Novi problemi sa zatrovanom vodom, najavljene tužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Komletinaca punih 28 godina vodu za pranje ulice plaćaju kao pitku. Nakon što je magazin Provjereno objavio priču o tom slučaju o Komletincima se raspravljalo i u Saboru. Mještani su ipak dobili novi račun za vodu, zbog čega najavljuju nove tužbe.

Stanovnici Komletinaca najavljuju sudske tužbe nakon što su dobili račune za vodu koja im je godinama zatrovana. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Slika nije dostupna Provjereno u posjedu dokaza Mještani Komletinaca piju zatrovanu vodu, a nadležni to znaju najmanje godinu dana

Nakon što je magazin Provjereno otkrio da stanovnici Komletinaca punih 28 godina piju vodu s daleko većim vrijednostima amonija, željeza i arsena od dopuštene. Pritom je količina arsena gotovo 14 puta veća od one dopuštene, pa se o tom slučaju raspravljalo i u Saboru.

Iako je na vidjelo izašla činjenica da je voda otrovna, stanovnike su prije nekoliko dana iznenadili računi Vinkovačkog vodovoda. 

Takvi su im računi stizali i dosad iako su iz Vodovoda znali da ljudima isporučuju vodu za pranje ulica, a naplaćuje kao pitku. Oni što nisu platili zaradili bi ovrhu. 

Dosad je već podneseno pestotinjak kaznenih prijava, a Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije priznaje dio odgovornosti samo kao javni isporučitelj. Tvrdi, naime, da su oni obavještavali javnost, između ostalog, i na dozvolama za priključak. 

Priču iz magazina Provjereno od 6.travnja 2017. pogledajte u videoprilogu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene