Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledatelji Provjerenog preko noći učinili čudo

Još ima dobrih ljudi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko godina ostao je bez svega. Postao je beskućnik i od tada živi na ulicama Rijeke. Teško bolestan, često gladan, spava ispod broda, tek s jednom dekom i par kartona…

Zove se Damir, a o svom je teškom životu iskreno progovorio pred kamerama Provjerenog. Mislio je da je sam, zaboravljen od svih…

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

Njegovu priču vidjela je cijela Hrvatska. Među njima i stari prijatelji i susjedi iz rodnoga grada koji za njega nisu čuli godinama. Njegova sudbina duboko ih je dirnula i pokrenula na akciju koja je pokazala veliko srce Nove Gradiške. Organizirali su se i odlučili pomoći Damiru ili Crnom kako ga oni zovu.

>> Prepoznali ga na televiziji - i digli cijeli grad na noge!

'Mogao sam… Mogao sam okrenuti glavu. Ali ne mogu... Prijatelj mi je' kaže Saša Ćorković koji je na Facebooku pokrenuo grupu 'Apel za CRNOG'. U svega tjedan dana grupa je narasla na preko tisuću članova, a sa željom da pomognu javljaju se i oni koji osobno ne poznaju Crnoga.

Što se sve zbog njega događa u rodnom mu gradu, Crni nije znao. Iako uvijek iskren i otvoren, o ovome je teško govorio. Stid ga je kaže jer nije želio da se sazna kako živi. Ipak, duboko ganut gestom starih prijatelja odlučio je sjesti u automobil i s ekipom Provjerenog otići u Novu Gradišku i zahvaliti im na svemu.

Kako je izgledao dirljivi susret nakon deset godina, pogledajte u prilogu Provjerenog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene