Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevelika potrošnja

Turistička sezona na vrhuncu, a na Šolti NEMA VODE...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prevelike potrošnje vode, stanovnici i gosti Šolte suočavaju se s redukcijom. Lokalnevlasti apeliraju da se voda koristi samo za najnužnije.

Usred turističke sezone Šoltani nemaju vode! Razlog tome je prevelika potrošnja zbog čega lokalne vlasti apeliraju na građane i turiste da vodu štede što je to više moguće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Platila ga životom Greška vodovoda dovela do tragedije: Žena dobila astronomski račun za vodu, od šoka završila u bolnici i umrla Slika nije dostupna Apel otočanima Šolta na mukama: Evo što im se dogodilo usred sezone i vrućina!

Vodovod isključuje opskrbu tekućom vodom različitim dijelovima otoka u različitim vremenskim periodima.

>> ISKLJUČIO VODU cijelom gradu jer nije dobio plaću!

'Predstavnici Općine Šolta pokušavaju u dogovoru sa Vodovodom iznaći što hitnije rješenje ove situacije pa još jednom apeliramo - smanjite potrošnju vode kako bi se što prije uspostavila ravnoteža između moguće opskrbe i potrošnje koja je iznad svih dosadašnjih prosjeka, isključite navodnjavanje u vrtovima, koristite vodu samo za ono najneophodnije', stoji u apelu na stranici šolta.hr.

Danas je Nikola Cecić-Karuzić, načelnik općine Šolta, izjavio da se stanje normalizira i da sva naselja dobivaju vodu. 'Čitava Šolta imat će vodu do kraja dana, ali pozivam mještane i goste na pažljivu i štedljivu potrošnju. Neka se suzdrže od zalijevanja vrtova, punjenja bazena i sličnog', pozvao je načelnik Cecić-Karuzić.

Očekuju veće količine vode s Brača gdje se popravlja magistralni cjevovod. Naime, Šolta trenutno dobiva tek 22 litre po sekundi što nije dovoljno za opskrbu otoka. (T.V./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene