Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik priljev ljudi

Stanovnici Belog Manastira: Nema nikakvog kaosa, ovdje je sve u redu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u Beli Manastir stiglo nekoliko tisuća izbjeglica, stanovnici tog Baranjskog naselja kažu kako u gradu nema nikakvog kaosa.

Nekoliko stanovnika s kojima smo razgovarali jutros u Belom Manastiru potvrdilo nam je kako se život u tom baranjskom naselju odvija sasvim normalno, bez ikakvih poteškoća. Više njih nam je napomenulo da jedini doticaj koji imaju s izbjeglicama je preko medija te da ih na ulicama nisu vidjeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci Vojska, Beli Manastir - 5 Veliki planovi Vojska se vraća u Beli Manastir, građani pozdravljaju ideju: "Živnut će i gospodarstvo i demografija"

'Ne razumijem ih, ali kada kažu thank you znam da mi kažu hvala'

'Oni su smješteni kod vojarne, a mi smo u centru. Na putu do posla nisam vidjela baš nikakav kaos o kojem pišu mediji', rekla je jedna stanovnica.

'Sve je mirno i jutro protječe uredu', rekla je druga stanovnica.

Podsjetimo, osječko-baranjski stožer zaštite i spašavanja u četvrtak navečer je u Belom Manastiru situaciju oko smještaja izbjeglica ocijenio kaotičnom te od premijera Zorana Milanovića i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatražio ozbiljan pristup ovoj situaciji te formiranje kriznog stožera u ovoj županiji koja očekuje financijsku i svaku drugu potporu za rješavanje ovoga problema.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Milan Baričević je kazao kako je u četvrtak poslijepodne i tijekom večeri u Beli Manastir stigao vlak s 850 ljudi, a oko 900 ljudi autobusima iz Vinkovaca koji su smješteni u centru grada, a jedan dio je napustio vojarnu, dok su neki stigli u mjesto Zmajevac. Izvijestio je kako od izbjeglica registriranih u četvrtak nitko nije zatražio azil.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene