Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raša se polako povlači

Nevrijeme izazvalo poplave na zadarskom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme praćeno grmljavinom i vjetrom izazvalo je poplavu na zadarskom području. Stanje u dolini rijeke Raše, nakon što je jučer zbog velike količine kiše to područje poplavljeno, jutros se polako normalizira, potvrdio je načelnik Općine Raša Josip Knapić sa sastanka kriznog stožera.

Iz županijskog centra 112 izvijestili su da je dionica prometnice Rijeka-Pula preko mosta Raša koja je jučer sat vremena bila zatvorena za promet, jutros prohodna i prometuje se bez poteškoća. I dalje su sve službe na terenu, a prognostičari u petak zbog najave obilnih kiša prognoziraju sličnu situaciju.

Pročitajte i ovo Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 2 MUČENJE I ELEKTROŠOKERI Ovo su okrutne snimke iz hrvatske luke koje su nastajale godinama, a svi su šutjeli dok nije stigla inspekcija iz Europe Velika količina kiše u kratkom vremenskom roku aktivirala je brojna klizišta i uzrokovala odrone (Foto: Istramet.hr) u pomoć dolaze bageri Posljedice obilne kiše u Istri: Aktivirala se brojna klizišta, cijela šuma odronila se na lokalnu cestu

>> VIDEO: Izlila se Raša, preporučena evakuacija

Tijekom jučerašnjeg dana voda se izlila iz korita i poplavila dio ceste Rijeka-Pula, koja je zbog toga neko vrijeme bila zatvorena za promet. U samome mjestu Raši poplavljeno je ukupno 15 stanova, župni stan i dvorana Kulturno-umjetničkog društva 'Rudar' dok je u Mostu Raši iz stambene je zgrade evakuiran dio stanara i njihova imovina, a poplavljen je i rezervat magaraca 'Liburna'. Zbog velike količine vode, zamućeni su izvori na Labinštini pa se pitka voda vozi cisternama.

Jaka noćašnja kiša izazvala je probleme na zadarskom području, gdje su poplavljeni podrumi obiteljskih kuća i drugih objekata, a bilo je problema i u prometu. Zbog vode na cesti danas od 8,30 do 9, 15 sati bio je prekinut promet za osobna vozila na Jadranskoj magistrali u Sukošanu. Dio Sukošana poznat kao Mala Makarska najviše je pogođen poplavom. Pala je čak 21 litra kiše po metru kvadratnom. Iako je promet pušten, još je dosta vode na cestama i u podrumima kuća. Ekipe HAK-a su na terenu te normaliziraju stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene