Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljen očevid

Udar struje pod tušem: Nogometaši nešto bolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje dvojice mladih nogometaša koji su stradali od strujnog udara u svlačionici nogometnog kluba Jadran u Kaštel Sućurcu nešto je bolje.

Svi kratko kažu, bolje su! 19-godišnji nogometaš Zvonimir Čamo još je na jedinici intenzivnog liječenja. Mlađi ozlijeđeni, Valentin Ćorić još nema ni 18, on je na Dječijoj klinici. Kada su im djeca sa otišla u Kaštela odigrati utakmicu, roditelji nisu ni slutili da ih tamo čeka smrtna opasnost i udar struje u svlačionici, pod tuševima. Mladići iz gostujućeg kluba Neretvanac Opuzen preživjeli su jak udar struje dok su se tuširali nakon utakmice i na intenzivnom su liječenju u splitskoj bolnici. Policija je uz istražnog suca i sudskog vještaka pregledala tuš kabinu u klubu, no još nikome nije jasno što se dogodilo. Nema nikakvih utičnica, vidljivih kabela ni novijih radova koji su mogli uzrokovati nesreću. Ali, zgrada je stara i treba vidjeti je li nešto u zidovima dotrajalo.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

>> Nogometaši koje je udarila struja još u životnoj opasnosti

Nakon izlaska roditelji nisu imali snage za novinare. Ni dežurni liječnik nije želio puno govoriti. Kaže tek, oba mladića su stabilnije, oporavljaju se polako. Posjetila ih je i delegacija njihovog kluba Neretvanac Opuzen. Pred zgradom nogometnog kluba Jadran u Kaštel Sućurcu gdje se dogodila nesreća i danas su se okupljali članovi. 'Jučer sam bio sa Zvonimirom, otvorio je oči, ali ništa mi nije mogao reći. Sad sam došao da vidim kako je', rekao je otac stradalog Zvonimira Čame. 'Istraga je završena. Nisu utvrdili nikakav razlog, što je nama jako teško. Volio bih da znamo razlog. Svlačionice ćemo do daljnjega zatvoriti i sljedeći tjedan prionuti rušenju', rekao je Hrvoje Marušič, predsjednik NK Jadran.

U klubu je danas obavljen policijski očevid, kamere još nisu smjele do svlačione gdje se pod tuševima gotovo dogodila tragedija. Istražni sudac Neven Cambi potvrđuje kako nigdje nije uočena neka utičnica, kabel, noviji rad na elektroinstalacijama koji bi zbog loše izvedbe izazvao kvar. No, napominje kako je to stara zgrada i moguće je da je došlo do kvara na postojećim instalacijama. Činjenica je da pri strujnom udaru sigurnosna sklopka nije isključila struju. Do nesreće nikada nije bilo problema. No, sudac ipak sve prepušta sudskom vještaku Anti Mijaču koji treba odlučiti hoće li napraviti dodatne provjere. One bi bile i potrebne jer i ako se sve sruši i popravi članovi kluba i dalje neće znati gdje je nastao glavni problem i može li se on opet ponoviti i ugroziti živote.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene