Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u prometu

OPREZ u prometu: Gužve, kolone, zastoji i prometne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pojačanog priljeva vozila s juga stvaraju se gužve na autocesti A1 u smjeru zagreba, no promet je pojačan i u smjeru mora.

Na dionici autoceste A1 između čvora Zadar II i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba promet teče usporeno i otežano, zbog prometne nesreće u tunelu Bristovac i pojačanog priljeva vozila, izvijestio je HAK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na Lučkom - 6 HAK I POLICIJA Sezona se zahuktava, produženi je vikend, gužve na cestama su tu: Prije puta dobro se informirajte i imajte na umu ove savjete

Pojačan je promet na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale D8, na većini cesta u smjeru unutrašnjosti i u smjeru mora, a posebice na Zagrebačkoj obilaznici A3 od Jankomira i Buzina prema Lučkom, kao i na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva, A2 Zagreb-Macelj i A7 Rupa-Rijeka u oba smjera.

Kolone vozila zabilježene su kod naplatnih postaja Lučko na izlasku s autoceste A1 prema Zagrebu gdje je kolona duga oko 5 kilometara, na Zagrebačkoj obilaznici A3 od čvora Jankomir prema naplatnim postajama Lučko kolona je oko 3,5 kilometra. U koloni dugoj oko pet kilometara vozi se i kod naplatnih postaja Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj, a prometna policija povremeno zaustavlja vozila kod čvora Krapina.

Čeka se i kod naplatne postaje Rupa na autocesti A7 Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke gdje je kolona duga oko 1,5, a u smjeru Rupe oko četiri kilometra. Kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija duga je oko četiri kilometra te na A6 Rijeka-Zagreb, na naplatnim postajama Grobnik kolona vozila je oko dva kilometra.

>> Maslenica: Zbog dvije prometne nesreće otežan promet na A1!

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Klek i Metković, na ulasku oko sat vremena, na prijelazu Karasovići na ulasku se čeka oko dva, a na Malom Prologu na ulasku oko 30 minuta. Gužve su i na izlasku iz zemlje na prijelazima Bregana i Požane čekanja su od 20 do 45 minuta, u oba smjera kolone su na Rupi, Pasjaku, Kaštelu i Macelju, a čekanja su od 30 do 45 minuta.

S obzirom da se tijekom cijelog vikenda, očekuje pojačan promet na Metkoviću, HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, a na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene