Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanje Frane Lučića nepromijenjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnički konzilij splitske Kliničke bolnice priopćio je da je opće stanje Frane Lučića, posljednjega vatrogasca koji je preživio kornatsku tragediju, nepromijenjeno, tj.da zadovoljava.

Nad Lučićem se provode mjere intenzivnog liječenja u cilju održavanja normalne funkcije vitalnih organa, a posebna se pozornost posvećuje sprječavanju infekcija, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novac općini Tisno za odštetu Vlada odobrila više od milijun kuna za obitelj Frane Lučića Slika nije dostupna Država ne odgovara za propust Frane Lučić ostaje bez odštete?

Frane Lučić, 23-godišnjak iz Tisnog na Murteru, jedini je
preživjeli od 13 vatrogasaca nastradalih 30. kolovoza na Kornatu u gašenju požara, u kojemu je odmah umrlo njih šestero. Jučer je u splitskoj bolnici preminuo Lučićev 22-godišnji kolega Vodičanin Ante Juričev Mikulin, a ostali nastradali vatrogasci umrli su nakon tragedije u dvjema zagrebačkim bolnicama.

Lučić je i jedini svjedok koji bi istražiteljima mogao pomoći u
rasvjetljavanju okolnosti kornatske tragedije, no policija, a ni sami liječnici ili članovi obitelji, o tome s njim još nisu razgovarali budući da to, smatraju liječnici, njegovo stanje još ne dopušta.

Zadobio je opekline trećega stupnja na 50 posto površine tijela. Svjestan je od početka liječenja, osim jednog dana kada mu se stanje bilo pogoršalo, no od tada komunicira s okolinom i diše bez pomoći respiratora. Funkcije vitalnih organa su mu uredne. Nakon što je prošao akutnu fazu bolesti, liječnici se bore protiv infekcija koje bi mogle dovesti do sepse sa smrtnim posljedicama.

Odstranjena mu je sva izgorena koža i zamijenjena umjetnom dok ne stigne njegova vlastita poslana na uzgoj u laboratorij u Bratislavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene