Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi intervjui

Stanišić i Simatović sretni zbog presude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik srbijanske Službe državne sigurnosti Jovica Stanišić i zapovjednik postrojbe za posebne operacije Franko Simatović u prvim izjavama srbijanskim medijima istaknuli su zadovoljstvo odlukom suda.

Bivši zapovjednik srbijanske Službe državne sigurnosti Jovica Stanišić i zapovjednik postrojbe za posebne operacije Franko Simatović, koje je Haaški sud (ICTY) u četvrtak nepravomoćno oslobodio optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, u prvim izjavama srbijanskim medijima istaknuli su zadovoljstvo odlukom suda.

“Večernje novosti“ navode telefonsku izjavu Jovice Stanišića da je “sretan i veoma umoran”, te da se osjećaj koji ima “jednostavnim riječima teško se može objasniti”. Odlukom sudskog vijeća zadovoljan je i Franko Simatović, koji je u izjavi za beogardski list “Kurir” zahvalio visokim državnim dužnosnicima na potpori tjekom suđenja.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Slika nije dostupna Reakcija na nepravomoćnu presudu Mišetić: Odluka o oslobađanju Stanišića i Simatovića je groteskna

>> Simatović i Stanišić vratili se u Beograd, nije ih dočekao nitko iz državnog vrha

“Država je u posljednjih godinu dana posvetila izuzetnu pažnju našoj obrani”, rekao je Simatović za “Kurir”. Prema neslužbenim saznanjima “Večernjih novosti”, u roku od dva tjedna trebao bi biti organiziran sastanak Stanišićevih i Simatovićevih odvjetnika s predstavnicima haaškog tužiteljstva i dogovor o žalbi na presudu.

“Ukoliko se tužitelj bude žalio, onda su do drugostupanjske presude Stanišić i Simatović slobodni ljudi, ali bez prava da napuštaju Srbiju. Ukoliko se tužiteljstvo ne bude žalilo, onda su automatski pravomoćno slobodni. Kako sada stvari stoje, realnija je varijanta da neće biti žalbe tužitelja na presudu suca Alfonsa Orija”, nagađaju beogradske “Večernje novosti”.

Stanišić i Simatović doputovali u petak u Beograd vladinim zrakoplovom nakon što ih je ICTY u četvrtak oslobodio optužbi po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatsakoj i BiH od 1991. do 1995. godine. U pritvoru Haaškog suda proveli su nepunih 10 godina, koliko je protiv njih trajao prvostupanjski postupak. U beogradskoj zračnoj luci Stanišića i Simatovića nije dočekao nitko od državnih dužnosnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene