Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje problema stanova

Stanimirović: Cijena otkupa stanova znat će se idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao koalicijski partner u Vladi RH, SDSS je iskoristio prigodu da pridonese rješavanju problema otkupa stanova na područjima od posebne državne skrbi s naglaskom na Vukovar, istaknuo je na konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović.

Svi će detalji dogovorenog uključujući i cijenu otkupa biti poznati idućega tjedna na sjednici Vlade RH. Pojasnio je da je 19. siječnja na temu otkupa stanova održan službeni sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva na kojem je, među ostalima, bio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Pročitajte i ovo SDSS Parlamentarni izbori 2024 SDSS: ''Uzmite rozi listić i poručite da Hrvatska treba Srbe'' Stipo Mlinarić Politička prepucavanja Članovi Domovinskog pokreta dežuraju kod Dunava, SDSS poručio: "Vidimo da ne možemo sudjelovati u Koloni sjećanja"

>> 'Jedna sam od žrtava u Vukovaru prije rata'

'Zaključeno je da u Vukovaru postoje dvije kategorije stanara – oni koji su imali stanarsko pravo prije ratnih sukoba te oni koji su dobili stanove temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju', rekao je Stanimirović te naglasio da će onima iz prve kategorije biti omogućeno da otkupe stanove kako su to činili ostali građani hrvatske sredinom 1990-tih. Pojasnio je da će oni prvo dobiti ugovore kao zaštićeni najmoprimci, a potom će zaključivati sporazum s državom o otkupu ili najmu.

Konačno rješenje problema umirovljenika

Istaknuo je da otkupna cijena u nominalnoj vrijednosti ne bi smjela značajnije odstupati od one po kojoj su kupovali ostali građani RH. Stanimirović se dotaknuo i problematike oštećenih umirovljenika koji mirovine nisu primali u periodu od 1991. do 1997. godine procijenivši da je takvih više od 18.000 te da će Vlada RH, Mirovinski fond i ti umirovljenici morati sjesti i dogovoriti konačno rješenje problema što se, kazao je, do sada izbjegavalo.

Osvrnuo se i na veliki broj lista, čak 16, na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Vukovara koji će se održati 6. veljače, te rekao kako očekuje da će prag proći 25 posto lista. Naglasio je da su na većini lista istaknuti za kandidate i pripadnici srpske nacionalne manjine, no primjerice, rekao je, na SDP-ovoj listi prvi kandidat srpske nacionalnosti je tek 16., a na HDZ-ovoj 22. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene